eur:
393.83
usd:
365.36
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Twitter/European Pressphoto Agency

Erdőtűz tombol Görögországban

Már több száz embert telepítettek ki a görög hatóságok a Korinthoszi-öböl partjánál égő erdőtűz miatt, amely a görög katasztrófavédelem pénteki közlése szerint eddig csaknem 20 négyzetkilométernyi erdőt pusztított el.

A lángok megfékezéséért már több napja küzdenek, a helyszínen lévő 278 tűzoltó munkáját 12 repülőgép, három helikopter és 89 tűzoltóautó segíti. A polgári védelmi miniszterhelyettes, Níkosz Hardaliasz csütörtök este azt közölte, hogy már több száz embert helyeztek biztonságba.

A tűzvész szerdán tört ki a fővárostól mintegy 90 kilométerre található Loutráki tengerparti üdülőhely mellett, Szkínosz településénél, csütörtökön pedig Mégara polgármestere felhívta a figyelmet arra, hogy a heves szél nagyon megnehezíti a tűzoltást.

Áldozatokról nem érkezett hír, a kiürített települések száma viszont már 12-re nőtt, illetve korábban már evakuáltak két környékbeli kolostort is. A tűzoltóság parancsnoka az ERT görög közszolgálati televíziónak azt mondta: igyekeznek megakadályozni, hogy a lángok átterjedjenek az Athéntól alig 40 kilométerre található Mégara városára.

A füst időközben elérte Athént is, az egészségügyi minisztérium részéről pedig arra intették az embereket, hogy kerüljék a kültéri sporttevékenységeket a főváros azon részein, ahol különösen sűrű a füst.

A tűzoltóság szóvivője a Szkai TV görög kereskedelmi televíziónak adott nyilatkozatában közölte, hogy idén ez az első nagyobb tűzvész.

Nyáron a szárazság, perzselő hőség és az erős szél miatt Görögországban gyakoriak az erdőtüzek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×