eur:
395.27
usd:
364.23
bux:
65859.65
2024. március 19. kedd Bánk, József
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: Twitter

Lövöldözéssorozat Bécs belvárosában, hét halálos áldozatról tudni – videók

Hat helyszínen lövöldöztek, sok a sebesült. Az egyik támadó robbanómellénnyel öngyilkos merényletet követett el. Egy rendőr életét vesztette a tűzpárbajban meg nem erősített hírek szerint, egy elkövetőt pedig elfogtak, de még üldöznek támadót. Az osztrák belügyminiszter szerint terrorcselekmény történt.

A Kronen Zeitung című osztrák lap szerint lövöldözés volt hétfő este egy zsinagógában Bécs belvárosában, ennek nyomán nagyszabású rendőrségi művelet indult.

Úgy tudni heten meghaltak és sok a sebesült. Egy elkövető felrobbantotta magát, egy rendőr is az áldozatok között van.

A bécsi rendőrség ezt a felhívást osztotta meg a Facebookon:

2.) Teilen Sie KEINE Videos und Fotos in sozialen Medien - dies gefährdet unsere Einsatzkräfte! 1.) Seit ca. 20:15 sind...

Közzétette: Polizei Wien2020. november 2., hétfő

Azt írják:

Ne ossz meg videókat és fotókat a közösségi médiában - ez veszélybe sodorja az erőinket!

Kb. 20:15 óta akcióban vagyunk az I.. kerületben - több lövés is dördült, sérülések vannak! Kerüld el az összes nyilvános helyet, tömegközlekedést! Keress menedéket!

Azért jöttek a videók:

Egy feltételezett tettest elfogtak a Bécs belvárosában egy zsinagóga közelében történt hétfő esti lövöldözéssel összefüggésben - közölte hétfőn este az osztrák belügyminisztérium.

Az APA a belügyminisztériumra hivatkozva azt közölte, hogy

az egyik támadó a lövöldözésben életét vesztette.

A minisztérium szerint terrorcselekményről van szó.

A Bécsi Izraelita Felekezeti Közösség (IKG) szerint a támadás idején nem voltak emberek a zsinagógában. A ausztriai zsidó közösség vezetője a Twitteren pedig azt írta, hogy egyelőre nem világos, hogy a bécsi zsinagóga vagy annak melléképületei lettek volna a támadás célpontjai, azok akkor már zárva voltak.

Ezen a videón az egyik lövöldöző látszik:

A Kronen Zeitung úgy értesült, hogy a támadás a Seitenstettengasse utcában történt. A közeli Schwedenplatzon lövések is eldördültek.

A lap szerint egy őrszolgálatot ellátó rendőr életveszélyesen megsebesült. A tettes szökésben van.

Az ORF osztrák állami média szerint nagy erőkkel vonultak ki a rendőrök hétfőn este egy bécsi zsinagógához, miután lövöldözés történt.

A lövésekről videó is készült:

Szemtanúkra hivatkozva azt írta, nem sokkal 20 óra után nyitott tüzet valaki Bécs belvárosában a Dunától nem messze – írja a 24.hu. Meg nem erősített sajtóinformációk szerint az egyik támadón robbanómellény volt, amit a rendőrség beavatkozását követően aktivált is.

A rendőrség azt írta a Twitteren, hogy vizsgálják az eset körülményeit. Azt kérték a lakosságtól, hogy kerüljék el a környéket. Azt is írták, hogy többen megsérültek és felszólítottak mindenkit, ne posztoljanak a közösségi oldalakon fotókat és videókat a környékről.

Címlapról ajánljuk
Seremet Sándor: Vlagyimir Putyin az a rangidős vezető, akire történelmi igénye van az orosz népnek
aréna

Seremet Sándor: Vlagyimir Putyin az a rangidős vezető, akire történelmi igénye van az orosz népnek

Vlagyimir Putyin 87 százalékos választási győzelme nagyjából megfelel az orosz szavazói szándéknak – mondta Seremet Sándor az InfoRádió Aréna című műsorában. A Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója beszélt az oroszok rangidős vezető iránti történelmi vágyáról, az orosz média működéséről, a Kreml bástyáiról és arról is, hogy rövid távon a szankciós ütéseket képes kiállni az orosz gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Svájci rendőr szigor kellene a még több európai gáz- és árampiaci integráció helyett

Svájci rendőr szigor kellene a még több európai gáz- és árampiaci integráció helyett

Reménykedtem benne hogy a magyar sajtó nem fogja átvenni a Bruegel intézet egy hónapja kiadott jelentését az európai energiapiacok működéséről. Alábecsültem a Portfolio éberségét – a múlt héten jelent meg egy remek összefoglaló a Bruegel tanulmányáról. Mint közgazdasági elméleti dokumentum, az eredeti jelentés kiváló, gyakorlati szempontból azonban sajnos néhány felvetése félreérthető. Ez azért veszélyes, mert az európai energiaszabályozás jelen pillanatában minden félreértés a piac ellen dolgozik. A szabályozó testületek Csiperózsika álmukat alusszák, a politikusok hárítanak ("... van független EU és nemzeti regulátor is, Őket tessék keresni ..."). Ha mégis valami zavar kerül a rendszerbe (és sajnos a fenti Bruegel elemzés egy ilyen potenciális zavar lehet), akkor annak a vége rendszerint az, hogy a liberalizált piac nem működik, tessék mindent visszaállamosítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×