eur:
393.73
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: U.S. Naval Institute/Twitter

Vasemberként csaphatnak le a brit haditengerészet katonái – videó

A Royal Navy által nemrég bemutatott szerkezettel még egy mozgásban lévő hajót is könnyű becserkészni.

A brit haditengerészet (Royal Navy) olyan felszerelést vizsgál immár a gyakorlatban is, amely a viselőjét a magasba emeli, sőt komolyabb manőverekre is képessé válik általa. Az eszköz egy különleges jetpack (hátirakéta), melyet kifejezetten a mozgásban lévő hajók megfékezésére terveztek – adta hírül a Hvg.hu.

A jetpack hatótávolsága ugyan nem ismert, de első ránézésre már most remekül működik: az alábbi videón az egyik gyakorlatnál a pilóta egy csónakról szállt át vele egy másik járműre, amely szintén haladt. Majd ugyanezt visszafelé is elvégezte. Az is jól látszik, hogy a tengerészetnek nem egy ilyen eszköze van.

A híroldal megjegyzi, a hátirakéták iránti érdeklődés főleg az utóbbi években nőtt meg, és nem csak a hadsereg lát benne fantáziát: amatőr feltalálók is szívesen készítenek ilyen eszközöket.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
×
×
×
×