eur:
393.94
usd:
367.76
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Jair Bolsonaro brazil elnök támogatói a politikus Brazíliavárosban tartott nagygyűlésén 2020. május 17-én, a koronavírus-járvány idején.
Nyitókép: Joédson Alves

Száguld a járvány az amerikai kontinensen

Az Egyesült Államokban már több mint 1 millió 600 ezer fertőzöttet tartanak nyilván. Donald Trump amerikai elnök vasárnap megtiltotta a beutazást azoknak a külföldieknek, akik Brazíliából akarnának belépni az országba a koronavírus-járvány idején.

Az Egyesült Államokban több mint 1 millió 600 ezer koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, és 97 ezer fölé emelkedett a Covid-19 nevű betegségben elhunytak száma a baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház vasárnap esti adatai szerint.

Az Egyesült Államokban hétfőn a hősök emléknapja van, amikor a háborúban életét vesztett valamennyi katona előtt tisztelegnek az amerikaiak. Ez szövetségi ünnep, a katonai temetőkben mindenütt parányi amerikai zászlókkal díszítették fel a sírokat. Donald Trump elnök még pénteken a Fehér Házban veteránokat tüntetett ki,

vasárnap pedig az amerikaiak elözönlötték a tengerpartokat és azokat a szórakozóhelyeket, amelyek megnyitottak.

New Yorkban és New Jersey-ben is megnyitották a tengerparti strandokat, igaz, a kormányzók és a városvezetők mindenütt óvatosságra, a társadalmi távolságtartásra vonatkozó előírások betartására figyelmeztettek.

Közben az amerikai elnök megtiltotta a beutazást Brazíliából az Egyesült Államokba. A döntés értelmében azok sem utazhatnak be az Egyesült Államokba, akik az amerikai vízumkérelmük benyújtása előtti 14 napban brazil földön jártak.

A Fehér Ház szóvivője úgy kommentálta a lépést: az elnöknek ez az intézkedése segít megelőzni, hogy azok a külföldiek, akik Brazíliában voltak, további fertőzések forrásává váljanak az Egyesült Államokban. A tilalom nem vonatkozik a külföldről beutazni kívánó állampolgárokra, azok családtagjaira, valamint az állandó tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldiekre.

Brazília az igazolt fertőzöttek számát tekintve az Egyesült Államok után a második helyen szerepel.

A latin-amerikai országban vasárnap további 653 ember halt bele a betegségbe, ezzel a koronavírus-fertőzés miatt elhunytak száma 22 666-ra emelkedett. Egy nap leforgása alatt vasárnapra újabb 15 813 fertőzést jegyeztek, ezzel 363 211-re emelkedett azok száma, akik elkapták a vírust.

Donald Trump korábban már megtiltotta a beutazást a Kínából érkezők számára. Az amerikai elnök március közepén harminc napra rendelt el beutazási tilalmat a schengeni övezetből, Nagy Britanniából és Írországból érkezőkkel szemben, majd ezt áprilisban meghosszabbította, és közölte, hogy

a tilalom mindaddig érvényben marad, amíg a koronavírus-járvány által legsúlyosabban érintett országokban jobbra nem fordul a helyzet.

A korlátozás nem vonatkozik az amerikai állampolgárokra, a diplomatákra és azokra az európaiakra, akik zöldkártyával rendelkeznek, valamint az ő hozzátartozóikra.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×