INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 19. szombat
Vilhelmina

kazahsztán

repülőgép

szerencsétlenség

A rendkívüli helyzetek kazah bizottsága (EMERCOM) által közreadott kép mentőalakulatok tagjairól Almati repülőterén, miután visszazuhant felszállás közben a Bek Air kazah légitársaság  Fokker 100 típusú repülőgépe 98 emberrel a fedélzetén 2019. december 27-én. A szerencsétlenségnek legalább 15 halálos és 66 sérült áldozata van, a sérültek közül 50-nek az állapota nagyon súlyos. A hatóságok egyelőre nem közöltek semmit a baleset okáról.

Visszazuhant egy kazah utasszállító repülő

Infostart / MTI

Visszazuhant felszállás közben egy repülőgép 98 emberrel a fedélzetén Kazahsztánban. A szerencsétlenségnek legalább 15 halálos és 66 sérült áldozata van, a sérültek közül 50-nek az állapota nagyon súlyos. Minden túlélőt kórházba szállítottak - közölték a kazah hatóságok.

A Bek Air kazah légitársaság gépe Almati repülőteréről próbált felszállni - a fővárosba, Nurszultanba tartott -, ám veszített magasságából, majd visszaérve a földre áttört egy betonkerítést, és nekiment egy kisebb épületnek - közölte a kazah légügyi hatóság.

A Fokker 100 típusú gépen 93 utas és 5 fős személyzet tartózkodott.

Egy túlélő a Tengrinews hírportálnak azt mondta: a gép oldalra dőlve emelkedett, és egy erős zaj hallatszott, mielőtt elkezdett süllyedni.

A hatóságok egyelőre nem közöltek semmit a baleset okáról.

Nyitókép: MTI/EPA/EMERCOM
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018