eur:
392.13
usd:
366.48
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Twitter/@potus

Megindultak az izraeli ellencsapások

Az izraeli légierő ellencsapásokat indított a Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász terrorszervezet célpontjai ellen válaszul a kora reggel Gázából kilőtt rakétára - jelentette a 13-as izraeli kereskedelmi tévécsatorna hétfő délután.

Az ország déli részén leállították a vasúti közlekedést Askelóntól délre, kinyitották a közösségi óvóhelyeket, és figyelmeztették a lakosságot, hogy heves bombázások zaját fogják hallani.

A palesztinok az övezetből szintén egy légicsapásról számoltak be, amelyet az övezet északi részén, az Ezzedin al-Kasszám Brigádok egyik állása ellen hajtottak végre. A gázai kórházakban teljes készültséget rendeltek el az izraeli ellentámadás meginduláskor.

Netanjahu: egyetlen amerika elnökkel sem volt ilyen jó barátság

Időközben Benjamin Netanjahu épp amerikai körúton volt, részt vett egy biztonsági konferencián is. A látogatását megszakította, még találkozott Donald Trumppal, majd hazautazott. Az amerikai elnök és Mike Pence alelnök is támogatásáról biztosította Izraelt és miniszterelnökét.

A Netanjahuval folytatott találkozó után Donald Trump a Fehér Házban aláírta azt a nyilatkozatot, amellyel az Egyesült Államok hivatalosan elismeri Izrael fennhatóságát a Golan-fennsík felett (az elismerés tényét már korábban bejelentette). Hangsúlyozta, hogy bármilyen jövőbeni közel-keleti béke-megállapodásnak biztosítani kell Izrael jogát az önvédelemre.

Rövid beszédében Donald Trump "megvetendőnek" minősítette a Tel-Aviv közelében történt hétfőn hajnali palesztin rakétatámadást.

Benjamin Netanjahu azt hangoztatta, hogy bár Izraelnek eddig is sok barátja volt a korábbi amerikai elnökök sorában, de Donald Trumphoz egyikük sem mérhető.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×