eur:
393.74
usd:
369.4
bux:
65847.02
2024. április 23. kedd Béla
Maeszai, 2018. július 4.A thaiföldi haditengerészet által közreadott képen néhány fiú a Tham Luang-barlangban 2018. július 4-én. megtalálták egy edzőjével együtt június 23-án eltűnt ifjúsági labdarúgócsapat tizenkét játékosát az észak-thaiföldi Csiangraj tartományban fekvő Maeszaiban. A barlangba betört víz által a külvilágtól elzárt tizenhárom emberhez sikerült eljutni a mentőknek és egészségügyiseknek, de a kimentésük legbiztonságosabb módját még keresik. (MTI/AP/A thaiföldi haditengerészet Facebook-oldala)
Nyitókép: MTI/AP/A thaiföldi haditengerészet Facebook-oldala

Elkezdték kihozni a barlangban rekedt gyerekeket Thaiföldön

A thai hatóságok megkezdték a mentési műveletet. Korábban azt nyilatkozták a thaiföldi barlangban rekedt ifjúsági focicsapat tagjainak kimentésén dolgozó szakemberek, hogy az elkövetkező 3-4 napban nyílhatnak a legjobb lehetőségek a felszínre hozatalukra, mielőtt újabb heves esőzések sújtják a területet.

A mentőcsapat helyi idő szerint 10 órakor lépett be a barlangba. Európai idő szerint az első fiúk legkorábban vasárnap délután juthatnak ki a barlangból - írja a BBC. A thai tisztviselők azt is közölték, hogy a csapdába esett csoport és családjaik is tájékoztatást kaptak a tervről.

Az akció kezdete előtt minden nem létfontosságú személynek el kellett hagynia a helyszínt, így csak a búvárcsapatok, orvosok és a biztonsági erők maradtak a barlang bejáratánál.

Tizenhárom külföldi búvár és öt a thai haditengerészetből vesz részt a mentési misszióban.

A BBC azt írja: nem világos, hogy a fiúkat hogyan szállítják.

"Ma van a nagy nap" - mondta a mentést vezető Narongszak Oszottanakorn. "A fiúk készek minden kihívásra" - tette hozzá.

A mentés - amelyben 13 külföldi és öt thaiföldi búvár vesz részt - három-négy napot is igénybe vehet - írja az MTI. A csoport június 23-a óta raboskodik az elárasztott barlang fogságában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×