eur:
394.4
usd:
371.58
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Brüsszel, 2018. június 16.Meztelen kerékpárosok kerekeznek Brüsszel belvárosában tiltakozásul az olajfüggőség és a gépjárműhasználat által okozott környezetszennyezés ellen 2018. június 16-án. (MTI/EPA/Sashenka Gutierrez)
Nyitókép: Sashenka Gutierrez

Meztelen bringások lepték el Brüsszelt

Sajátos módját választották a véleménynyilvánításnak.

Több száz meztlen, vagy éppen csak némi alsóneműt viselő bisiklisek tekertek végig a belga fővároson szombaton.

Az olajfüggőség és a gépjárműhasználat által okozott környezetszennyezés ellen tiltakoztak ilyen sajátos módon.

A nem mindennapi látványt a Brüsszelbe látogatókat is meghökkentette.

Pedig a rendezvényt nem először tartják meg, és nem is csak a belga fővárosban. Londonban, Helsinkiben, Amsterdamban vagy éppen Thesszalonikben, de a tengeren túlon is. A szervezők azt mondják, a biciklisek és a környezetvédelem problémájára akarják fölhívni a figyelmet az akciókkal.

Az egyik résztvevő azt mondta: "amikor nincs rajtunk ruha, az autósok sokkal jobban figyelnek ránk."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×