eur:
393.59
usd:
364.74
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Lavina sodorta el az emlékezőket

Romániában egy 16 fős csapat átélhette társai végzetes kalandját a Bucsecsben. A síalpinisták koszorút vittek arra a helyre, ahol két éve 5 társuk életét követelte egy lavina. A hegyről lezúduló hótömeg őket is elsodorta.

Az emlékezők ki tudták ásni magukat a hó alól. A csapat egyik női tagját viszont 22 perces keresés után eszméletlenül találták meg társai az egyméteres hó alatt. Később ő is saját lábán jutott le a hegyről.

A túrázók már induláskor számítottak a veszélyre, ezért letettek arról, hogy elérjék azt a völgyet, ahol a két évvel ezelőtti tragédia történt. A cél előtt negyedórányi járásra rakták le koszorúikat, de még vissza sem fordultak, amikor a hegyekből elindult a lavina.

2004 januárjában egy síalpinista verseny 6 résztvevőjét és egy pályafelügyelőt sodort el a lezúduló hótömeg. Két embert még meg tudtak menteni, a 4 versenyző és a pályafelügyelő viszont életét vesztette.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×