eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Kriston Zoltán postás autójába rakja az önkormányzat kézbesítésre váró csomagjait a nyíregyházi 1. számú postahivatal udvarán 2016. december 9-én. A Magyar Posta dolgozói Nyíregyháza mintegy 19 ezer nyugdíjas lakosának kézbesítik a város 2500 forint értékű karácsonyi ajándékcsomagját.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Lehet, hogy a városában csak egy posta maradhat - Itt az új javaslat

Módosítanák a postatörvényt. Elég volna 30 ezer lakosonként egy hivatal.

A jelenlegi törvény szerint a Postának 25 ezernél nagyobb népességszámú településeken 25 ezer lakosonként legalább egy postahelyet kell biztosítania. A Gazdaságfejlesztési Minisztérium úgy módosítaná a törvényt, hogy a Postának 30 ezernél nagyobb népességszámú településeken 30 ezer lakosonként legalább egy postahelyet kell biztosítania - vette észre az Mfor.

A dokumentumot ide kattintva találja a "Normaszöveg 2023.04.12." fájl letöltése után a 27. paragrafus módosításánál. Pontosan így szól: b) 16. § (4) bekezdés b) pontjában a „huszonötezernél” szövegrész helyébe a „harmincezernél” szöveg.

A lap azt írja, hogy például Heves megye székhelye, Eger egy postával kellene beérje, ha a Posta úgy döntene. A Google-térkép tanúsága szerint legalább 4 hivatal van most a városban. Hasonlóan járhat Dunakeszi is, az 50 ezres városban most három posta (és a városszéli bevásárlóközpontban egy) üzemel, egyet legutóbb zártak be.

Budapesten a jogszabályi kötelezettség alapján előírt 66 posta helyett mintegy 112 posta állt az ügyfelek rendelkezésére.

A 30 ezres szabály alapján viszont a fővárosban elvileg elég lenne a jövőben csak 55 postát üzemeltetni. A nagy bezárások után a III. kerületben Rómaifürdő és Csillaghegy posta nélkül maradtak) az önkormányzat anyagi támogatásával egy kispostát áprilisban újranyitnak.

A lap megjegyzi: a törvénymódosítás egyáltalán nem indokolja, hogy miért van szükség a változtatásra.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×