eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Nyitókép: Pixabay

Fennállása eddigi legerősebb évét zárta a sátoraljaújhelyi dohánygyár

A Continental Dohányipari Zrt. árbevétele 56,4 milliárd, adózott eredménye 6,4 milliárd forintot tett ki 2021-ben. Előbbi 20 százalékos, utóbbi 7 százalékos növekedés 2020-hoz képest.

A több mint 500 munkavállalót foglalkoztató cég az értékesítés területén is eredményes évet zárt: a cigaretta- és a forgalom motorjának tekinthető szivarkaeladások egyaránt növekedtek tavaly – derült ki a cég keddi közleményéből.

Ugyan a fogyasztási dohányból – a fogyasztásidohány-piac általánosságban is megfigyelhető zsugorodásával szinkronban – kevesebbet értékesítettek, mint 2020-ban, ez egyrészt a termékcsoport adótartalmának a cigarettához képest nagyobb mértékű emelkedésére, másrészt az újgenerációs dohánytermékek térnyerésére vezethető vissza. A nemzetközi jelenlétét is tovább erősítette a társaság 2021-ben, szivarkáival többek között a dél-amerikai piacon, Chilében is megjelent.

Arra is kitértek, hogy 2021 elején a Continental közel 10 milliárd forint értékű beruházás megvalósítását kezdte meg. A sátoraljaújhelyi dohánygyárban többek között egy modern géppark - köztük egy lézerperforációs gyártógép, illetve különböző laboreszközök – kialakítására került sor. A beruházás fő eleme a 3 szintes üzemcsarnok, amely elősegíti a dohányvágat-előállítási kapacitás mintegy 25 százalékos növelését. Az üzemcsarnok kialakítása a befejezéséhez közeledik, az átadása a betelepített gépsor indulásával együtt a tervek szerint 2022 őszén várható.

Közölték, hogy az idén a Continental a folyamatban lévő beruházás befejezésén, az új üzemcsarnok átadásán túl további kapacitásnövelést tervez, emellett technológia-kölcsönzéssel is bővítené tevékenységét. Az exporttevékenység erősítése szintén céljuk, elsősorban ázsiai, azon belül is közel-keleti fókusszal. A társaság kiemelt hangsúlyt fektet továbbá a bizonytalan gazdasági helyzet által előidézett külső kihívások kezelésére.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×