eur:
387.97
usd:
360.22
bux:
69201.95
2024. május 11. szombat Ferenc
A gödi Samsung SDI gyár 2020. január 28-án. A gyár a koronavírus terjedése miatt munkába állás előtt karanténba helyezi és orvosi vizsgálat alá vonja Kínából érkező alkalmazottjait, bár a céget érintően semmilyen járványügyi intézkedés nincs. A karanténon kívül fokozott fertőtlenítést vezettek be a közös helyiségekben, és a folyékony szappan mellett alkoholos kézfertőtlenítőket is kihelyeztek. A vírus okozta járvány valószínűleg egy vuhani piacon indult tavaly decemberben. A ragály halottainak száma Kínában meghaladta a 100-at, a biztosan a kórtól fertőzött tüdőgyulladásos betegek száma pedig a 4500-at.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Ezek a legvonzóbb magyarországi munkáltatók – nyilvános a lista

A Samsung lett a legvonzóbb magyarországi munkáltató a magyar munkavállalók értékelése szerint – közölte a Randstad Hungary.

A Randstad Employer Brand Research 2021 felmérés eredményei alapján nyolcadik alkalommal adták át a legvonzóbb vállalatoknak járó díjakat: a tavalyi győztes LEGO idén a második helyen, a Mercedes pedig a harmadik helyen végzett. A legismertebb munkaadónak járó címet a Tesco vehette át.

A szektorok versenyében az IT végzett az élen, azt követte a telekommunikációs ágazat és az üzleti szolgáltatási szektor, a munkavállalók ezeken a területeken helyezkednének el a legszívesebben.

A munkahelyválasztást befolyásoló három legfontosabb tényező rangsora szinte változatlan az elmúlt évekhez képest. Továbbra is a fizetés a legfontosabb szempont, a második helyen áll a kellemes munkahelyi légkör és a hosszú távon biztos állás.

Arról is beszámoltak, hogy míg az előző évi felmérésben a ténylegesen munkaadót váltók és a váltást tervezők aránya is magasabb volt az európai átlagnál, ami azt jelzi, hogy a hazai munkaerő kimondottan mobilis, addig ezekben az értékekben jelentős csökkenést tapasztaltak 2021-ben.

Az idei kutatásban a megkérdezetteknek csak 12 százaléka nyilatkozott úgy, hogy az elmúlt fél évben munkahelyet váltott, 28 százalék pedig jelezte, hogy a következő 6 hónapban váltani készül.

Az adatok szerint a tavalyi lassulást követően idén, a helyzet normalizálódásával ismét számítani lehet a fluktuáció növekedésére.

Az idei kutatásban azt is vizsgálták, hogy az elmúlt több mint egy évben a pandémiás helyzet hogyan hatott a hazai munkavállalókra.

A megkérdezett magyarországi dolgozók valamivel több mint kétötöde nyilatkozta, hogy a vírushelyzet hatására megváltoztak munkakörülményei (ez jelenthet például több vagy kevesebb munkaórát vagy kényszerszabadságot is), míg 55 százalékuk szerint nem változott jelentősen a helyzete.

A Randstad Employer Brand Research a világ legátfogóbb független munkáltatói márkakutatása, amely több ezer vállalat közül választja ki a legvonzóbb munkaadókat. A kutatás a 18-64 éves korosztályból mintegy 190 000 válaszadó véleményét gyűjti össze 34 piac 6493 vállalatáról. Magyarországon több mint 7600 ember vett részt a kutatásban.

Címlapról ajánljuk
Amerikai bevásárlókörúton a német védelmi miniszter: az Egyesült Államok szállít, Németország fizet

Amerikai bevásárlókörúton a német védelmi miniszter: az Egyesült Államok szállít, Németország fizet

Két legyet egy csapásra – így foglalható össze leginkább Németország védelmi miniszterének az Egyesült Államokban tett látogatása. Boris Pistorius egyrészt határozott kommunikációval igyekezett hangsúlyozni, hogy a szövetségesek számíthatnak Németországra,. Másrészt nem hagyott kétséget afelől, hogy országa számít az Egyesült Államok támogatására.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Rég nem látott hosszú menetelésben az amerikai tőzsdék

Rég nem látott hosszú menetelésben az amerikai tőzsdék

A nemzetközi színtéren folytatódik a hét korábbi részében is látott pozitív momentum, emelkednek a vezető részvényindexek, a német DAX új történelmi csúcsot állított be, miközben az amerikai piacok is jól szerepelnek. A magyar piacon is jó volt a hangulat, a befektetők ma friss információkat kaptak az OTP és a Mol első negyedéves teljesítményéről, hiszen mindkét vállalat hajnalban tette közzé negyedéves gyorsjelentését. A vártnak megfelelő bevételt, de valamivel magasabb profitot szállított az OTP, a menedzsment nem is változtatott a márciusban kiadott előrejelzésein. A Mol számai messze elmaradtak azoktól az eredményektől, amiket az energiaválság okozta magas olajár-környezetben tudott hozni a társaság, viszont a stabilan alakuló Brent-Ural árkülönbözet és a rendkívül magasan alakuló finomítói feláraknak köszönhetően összességében erős számokat hozott az olajcég.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×