eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Az OTP Bank új, innovációs fiókja Budapesten, az Árkád üzletközpontban az avatás napján, 2018. november 20-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Ismét az OTP Bank lett az év bankja

A Mastercard versenyén az év bankára elismerést pedig Becsei András, az OTP Jelzálogbank Zrt. és az OTP Lakástakarék Zrt. vezérigazgatója kapta.

Kovács Antal György, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese az eseményen elmondta, hatalmas megtiszteltetésnek érzi, hogy a bank ötödszörre is megnyerte a fődíjat a megmérettetésen. A bank tőkeereje és likviditási képessége a járvány ellenére lehetővé teszi, hogy folytassák az akvizíciós lehetőségek keresését, a jelenlét erősítését a jelzáloghitelek és a támogatott hitelek területén - mutatott rá a vezérigazgató-helyettes. Megjegyezte, hogy a tavalyi rekordok elérése után, amelyek idén az év elején, a járvány kitörése előtt is folytatódtak, készen állnak "a jövő elfoglalására" is.

Becsei András arról beszélt, hogy a bankrendszer feladata jövőre továbbra is a járvány okozta negatív gazdasági hatások tompítása és a kilábalás segítése lesz. Ami a digitalizációt illeti, a járvány szerinte 4-5 hónap alatt olyan változásokra késztette a szakmát, amely fejlődés egyéb körülmények között tíz évig is eltarthatott volna. Szerinte jövőre folytatni kell ezen a téren is a munkát. Végül pedig a zöldfinanszírozást emelte ki, amely terület megfogalmazása szerint 2021-ben meghatározó lesz, már idén is fókuszba került volna, ha a járvány nem vonja el a figyelmet a területről.

Az év lakossági megtakarítási terméke kategóriában a győztes az Erste Bank lett, az év lakossági számlacsomagja kategóriában a KH Bank, az év digitális banki szolgáltatása kategóriában az OTP Bank, az év prémium banki szolgáltatása kategóriában pedig a Gránit Bank került került az első helyre. Az év leginnovatívabb bankja kategóriában megosztottan az OTP Bank és a Gránit Bank nyert. Az év társadalmilag felelős bankja kategóriában az OTP Bank, az év fenntartható bankja kategóriában a Gránit Bank győzött.

A verseny kilenc kategóriájából nyolcban szakmai zsűri szavazott, míg az év bankára kategória győztesét maguk a bankárok választották ki maguk közül.

A verseny honlapján elérhető információk szerint a Mastercard megmérettetésén a kereskedelmi bankokat abból a szempontból vizsgálták, hogy a hétköznapi ember által igénybe vett szolgáltatások terén miként teljesítenek, így a személyes tanácsadásra (private banking), valamint a vállalati pénzügyi szolgáltatásokra (corporate banking) nem terjedt ki a figyelem.

Az év bankja díjat idén 15. alkalommal rendezték meg. Tavaly az év bankára elismerést Tóth Balázs, az UniCredit Bank elnök-vezérigazgatója kapta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×