eur:
395.52
usd:
364.8
bux:
65566.65
2024. március 19. kedd Bánk, József
Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója beszédet mond, miután átvette a hazai tőkepiac fejlesztéséért a tőzsde igazgatósága által adományozott életműdíjat Patai Mihálytól, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) elnökétől az OTP Bank részvényeinek tőzsdei szereplése 25. évfordulója alkalmából rendezett sajtótájékoztatón az V. kerületi Bank Centerben 2020. október 7-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Külföldön is nagyon megy az OTP-nek

Magyarországon az OTP Bank kapta Az Év Bankja díjat a Financial Times csoporthoz tartozó The Banker magazin nemzetközi versenyén, és a magyarországi mellett Bulgáriában és Szlovéniában is az OTP Csoporthoz tartozó bankok nyertek: a két további Év Bankja díjas OTP-leánybank a DSK Bank és az SKB Bank lett a bíráló bizottság döntése szerint.

A pénzintézet közleménye szerint a nemzetközi megmérettetésen a kereskedelmi bankok üzleti teljesítménye mellett a zsűri azt is vizsgálta, hogy a bankok mennyire rugalmasan alkalmazkodtak a koronavírus-járvány következtében megváltozott ügyféligényekhez.

Az OTP Banknak tavaly az előző éveket is meghaladó mértékben sikerült javítania piaci pozícióit Magyarországon szinte minden fő termékszegmensben, emellett több bank akvizíciós és integrációs folyamatát zárta sikerrel az elmúlt időszakban a régióban.

Az idén a bolgár leánybank, a DSK Bank integrálta a 2018-ban megvásárolt Expressbankot, ezzel a bolgár piacon jelenleg több mint 2,5 millió ügyfele van.

A szlovéniai SKB Bank az elmúlt 9 évben eddig 8 alkalommal kapta meg az Év Bankja díjat a The Banker magazintól. A bank 2019 óta tagja az OTP Csoportnak,

Szlovénia 4. legnagyobb bankja, több mint 200 ezer ügyfelet szolgál ki.

Közölték: az OTP Bank a gazdaság stabil működésének fenntartásához hozzájárulva, kiemelten támogatta a nemzeti banki és kormányzati intézkedéseket és régiós szinten is jelentős mértékű, eurómilliókban mérhető összegű támogatást ajánlott fel Magyarországon és leányvállalatainak országaiban egyaránt a járvány okozta válsághelyzet kezelésére.

Az OTP Bank tevékenységét az elmúlt évben számos hazai és nemzetközi elismeréssel díjazták. A budapesti központú, immár a kelet-közép-európai régióban is meghatározó hitelintézet 11 országban, közel 19 millió ügyfelet szolgál ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Páncélozott harcjármű-koalíciót alapított Németország és Lengyelország, ismét téma az ukrán haderő tankokkal való felfegyverzése. Közben Lindsey Graham amerikai republikánus szenátor Ukrajnába látogatott, ahol arról beszélt, hogy hamarosan megegyezhet a két nagypárt Ukrajna támogatásáról. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke úgy látja: eljött az idő, hogy Európa felkészüljön a háborúra. Ukrajna közben egy átfogó orosz offenzíva elhárítására készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×