INFORÁDIÓ 
2020. november 25. szerda
Katalin

digitalizáció

koronavírus

magyar államkincstár

babakötvény

Nyomtatott Magyar Állampapír Plusz a belvárosi 5-ös számú postán 2019. november 28-án.A november eleje óta megvásárolható nyomtatott Magyar Állampapír Plusz 5 éves futamidejű, névre szóló, nyomdai úton 10.000, 50.000, 100.000, 500.000, 1.000.000, 2.000.000 forintos címletekben előállított, fix, sávos kamatozású lakossági állampapír.

Hétfőtől indul az állampapíros nyereményjáték

Infostart / MTI

Online kincstári értékpapírszámlanyitásért, és állampapír vásárlásért jár a nyeremény.

Hétfőtől már online is lehet Babakötvény vásárláshoz használható ingyenes kincstári Start-számlát nyitni - közölte az MTI-vel Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára. Emellett elindul az online vásárlást népszerűsítő nyereményjáték is. Ennek keretében az Ügyfélkapun keresztül június 30-ig értékpapír nyilvántartási vagy Start-számlát nyitók 100 ezer forintot, az online állampapírt vásároló kincstári ügyfelek 50 ezer forintot nyerhetnek állampapírvásárlásra jogosító nyereményutalvány formájában. Előbbiből 25-öt, utóbbiból 50-et sorsolnak ki.

A nyereményjáték fő célja az, hogy egyre többen vegyék igénybe a Kincstár folyamatosan bővülő online szolgáltatásait

- közölte Tállai András. Az állam minden újszülöttnek automatikusan ad 42 500 forint életkezdési támogatást. A pénzt a Magyar Államkincstár írja jóvá a gyermek születésének napján, babakötvény azonban csak akkor válhat az életkezdési támogatásként kapott összegből, ha valamelyik hozzátartozó Kincstári Start-értékpapírszámlát nyit a gyermeknek. Az államtitkár szerint azért is megéri a babakötvény, mert a kamata is igen kedvező, és adókedvezmény is jár utána. 2020-ban 6,4 százalékos kamat jár, a félretett összeget ezen felül állami támogatás egészíti ki - a befizetések tíz százalékát, de legfeljebb hatezer forintot évente. Egyébként a MÁK-nál az értékpapírszámla-vezetés ingyenes, és a jegyzés, az adás-vétel, az újrabefektetés, a kamat- és törlesztésfizetés is díjmentes. Emellett készpénzfelvételi díj és pénzügyi tranzakciós illetékfizetési kötelezettség sincs.

Szerinte óriási az érdeklődés a babakötvény iránt, hiszen csak tavaly 34 ezer új számlát nyitottak, jelenleg pedig már 212 ezer gyermek rendelkezik Kincstári Start-értékpapírszámlával. Megjegyezte, hogy az érdeklődés a koronavírus-járvány idején is töretlen, ezért volt szükség arra a kincstári fejlesztésre, amely online elérhetővé tette a számlanyitási szolgáltatást is.

Jelenleg több mint 4,2 millió magánszemély rendelkezik ügyfélkapuval. A Kincstár legfrissebb kimutatása szerint több mint 977 ezer - tizennégy év alatti - gyermeknek nincs még Start-számlája.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018