INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 19. szombat
Vilhelmina

babaváró hitel

szigorítás

szakközépiskola

Szigorodtak a Babaváró hitel feltételei

Szigorodtak a Babaváró hitel feltételei

Infostart

Januártól a Babaváró hitel egyik feltétele, a 3 éves tb-jogviszonyra vonatkozó előírás szigorodott, ugyanis egy korában elfogadható biztosítotti kategória megszűnt. 

A Babaváró hitel egy igen kedvező hitelkonstrukció, ugyanis a futamidő alatt születendő gyermekek számától függően kamatmentesség és tartozáselengedés is kapcsolódhat hozzá. A támogatások miatt azonban számos jogszabályi feltételt is teljesítenie kell az igénylőknek. Ezek közül január 1-elsején az elvárt, legalább 3 éves társadalombiztosítási jogviszonyra vonatkozó elvárás változott meg, ami eddig is az egyik legnehezebben megugorható akadálynak bizonyult – írja a Bankmonitor.hu.

Az igénylő házaspár legalább egyik tagjának 3 éves folyamatos tb-jogviszonnyal kell rendelkeznie, amiből az utolsó 180 napnak magyar munkaviszonyból kell származnia. Ugyanakkor az elfogadható jogviszonyok köréből kikerült egy elem, 2020 januárjától nem minősül biztosítottnak a tanulmányi szerződés alapján szakképző iskolában tanulmányokat folytató tanuló. Vagyis a szakgimnáziumban, szakközépiskolákban eltöltött évek a továbbiakban nem számítanak bele a 3 éves jogviszonyba.

Folyamatos jogviszonynak számít, ha maximum 30 nap telik el két tb- jogviszonyra jogosító tevékenység között. Emellett az is elfogadható, ha a felsőoktatási tanulmányok befejezését követő 6 hónapon belül talál munkát az igénylő. Viszont a közfoglalkoztatási jogviszonyból maximum egy év számítható be. Az utolsó 180 napra szigorúbb szabályok érvényesek, abban az időszakban kizárólag a vállalkozói és alkalmazotti jogviszony fogadható el.

Nyitókép: Pexels.com
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018