eur:
392.32
usd:
366.08
bux:
66800.83
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Ezt minden autósnak tudnia kell a téli mosásról

A német autóklub tévhiteket próbál eloszlatni például azzal kapcsolatban, hogy gyakrabban kell-e mosni a kocsit

Fontos tévhiteket próbál eloszlatni autós összeállításában a Pénzcentrum.hu. Mint a portál cikkéből kiderül, a német autóklub (ADAC) cáfolja a közkeletű vélekedést, mely szerint télen gyakrabban kell kocsit mosni; a kulcs a megfelelő megvilágítottság. Mosásra akkor van szükség, amikor az esztétikai szempontból indokolt - a németek szerint.

Az ADAC azt is mondja, csak részben igaz, hogy az autókat tönkreteszi a télen használt útszóró só és homok. A sértetlen fényezésnek például egyáltalán nem árt a só, de a lakkhibák, rozsdafoltok környékén valóban fokozhatja a már egyébként is meglévő bajt. Az újabb autók alváza viszont már gyárilag kap korrózióvédelmet, de a régi kocsikat is lehet utólag kezelni különféle védőanyagokkal.

Visszatérve a kocsimosásra: van olyan, amikor az télen tilos, tartósan nulla fok alatt. Ha ugyanis a meleg, tisztítószeres víz érintkezik a jéghideg kocsi felületeivel, az egyfajta hősokkot okozhat, főképpen a korábban már károsodott vagy újrafestett felületek vannak veszélyben ilyenkor. Emellett a gumitömítéseknek és a záraknak sem tesz jót a hirtelen hőingás.

Amire még figyelni kell, hogy hó- és jégmaradék ne maradjon a kocsin automata mosás előtt, ezek a darabkák ugyanis karcosságot okozhatnak a kocsin a kefék által.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×