eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Zárva tábla az Észak-magyarországi Regionális Bank (ÉRB) Zrt. miskolci fiókja bejáratán 2015. február 26-án. A Magyar Nemzeti Bank több évtizedes visszaélés-sorozatot gyanít a Buda-Cash Brókerháznál, ezért február 24-én azonnali hatállyal felfüggesztette működési engedélyét, és a brókerházzal összefüggésbe hozható Dél-Dunántúli Regionális Bank (DRB) bankcsoporthoz tartozó négy banknál, így az ÉRB-nél is korlátozó intézkedéseket rendelt el.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Hatnapos bankszünnapra is készüljön a karácsony mellett

A hosszú karácsony egyben a bankolás, az utalások és az ügyintézés leállását is jelenti. Kisebb településeken a készpénz felvételre is érdemes jó előre gondolni, de az év végi megtakarításokkal tervezők sem árt, ha előre terveznek, két napjuk marad az ügyintézésre.

A szokatlanul hosszú karácsony egyúttal azt is jelenti, hogy a jövő héten leáll a banki ügyintézés is, hétfő az utolsó nap amikor erre még lehetőség lesz - írta az Az én pénzem. A leállás azokat a pénzintézeteket is érinti, amelyek egyébként szombaton nyitva tartanak.

Vagyis az átutalások is december 23. után legközelebb december 30-án mennek el.

Akad azért néhány pénzintézet, amelyiknél a bankon belüli átutalások ilyenkor is működnek.

A kisebb településeken, ahol a bankautomatákat is ritkábban töltik fel, épp ezért érdemes előre átgondolni, hogy kinek mennyi készpénzre lehet szüksége az ünnepek alatt. Főleg akkor, ha valaki idegenkedik a bankkártya használatáról, vagy ha nincs kártyaelfogadó hely a településen.

A következő banki munkanap, amikor még idén lehetőség lesz számlával, vagy megtakarításokkal kapcsolatos ügyintézésre, az december 30.

Érdemes megfontolniuk azoknak, akik esetleg az utóbbit fontolgatják, a tartós befektetési számla nyitását. A tbsz-nél ugyanis a számlanyitás éve a gyűjtőév, és az azt követő 5. naptári év végén adómentes a keletkezett jövedelem. A gyűjtőév így valójában csak néhány napot jelent.

De az év vége a különféle egyéb, adókedvezménnyel ösztönzött megtakarítások, például a nyugdíjbiztosítások esetében is fontos határidő. Minden évben újraindul a számláló, aki nem használja ki az adókedvezmények lehetőségeit, bukja az államtól kereshető pénzt.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×