eur:
394.21
usd:
370.76
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Bige László, a Nitrogénművek Zrt. elnök-vezérigazgatója beszédet mond a cég 140 milliárd forint értékű beruházásáról tartott tájékoztatón Pétfürdőn 2016. szeptember 22-én.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Újabb akadályok tornyosulnak Bige László gyárának újraindítása előtt

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság fellebbezett, nyolc napig a felperes tehet észrevételeket. A gyors döntést az ítélkezési szünet is hátráltatja.

Mint arról az Infostart korábban beszámolt, a megyei katasztrófavédelmi hatóság megfellebbezheti azt a bírósági döntést, amely hatályon kívül helyezte az üzem leállítását eredményező korábbi határozatot.

A Népszava most a Debreceni Törvényszék válasza alapján arról ír, hogy a katasztrófavédelem ezt meg is tette, így most nyolc napig a felperes tehet észrevételeket. Ezután átküldik az aktát a másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszékhez, hétfőn, azaz július 15-én azonban elkezdődött az augusztus 20-ig tartó ítélkezési szünet a bíróságokon, így nem várható gyors előrelépés az ügyben, noha a Bige Holding ugyanakkor soron kívüli, a bírósági szünet alatti döntést kér a másodfokú bíróságtól.

A történtekről az InfoRádiónak is beszélt június 12-én az ország 5. leggazdagabb embere, aki oligarchikus maffiatámadásnak nevezte szolnoki műtrágyagyárának leállítását és a cégei ellen zajló más vizsgálatokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×