eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Nyitókép: Pixabay.com

Két ország nagyot kaszálhat a brexittel

Eddig mintegy 200 cég készült fel EU-s telephely létesítésével a brexitre - mondta az InfoRádiónak az RSM vám-, jövedéki és termékdíj-tanácsadás üzletágának vezetője, Falcsik István.

Kivándorlással felel jónéhány brit gyártó a brexitre. E mögött az állhat, hogy számos nagy, hagyományos márka szeretné megmenteni az Európai Unión belüli vámmentes kereskedelmi lehetőségét, és ugyanúgy folytatni tevékenységét, ahogy eddig. Az InfoRádió Adó-Infó című műsorában Falcsik István, az RSM vám-, jövedéki és termékdíj-tanácsadás üzletágának vezetője számokba is bocsátkozva azt mondta,

"tudomásom szerint kétszáz, vagy akár több cég is áttelepül, illetve telephelyet létesít a kontinensen, jellemzően Hollandiában, Belgiumban, közel az újonnan kialakuló határhoz".

Falcsik szerint ezekről a helyekről fogják ellátni a különféle "dílereket" az unión belül.

Ezáltal egy magyar kereskedőnek is könnyebb lehet a dolga, mivel továbbra is az EU-ból szerezheti be a brit termékeket - emelte ki.

A két megnevezett ország - mint Falcsik elmondta - jelentős kedvezményekkel segíteni is fogja ezt a folyamatot, hisz számukra ez egy pozitív dolog; különadót fizetnek az "új" cégek az ottlétért, illetve infrastruktúrát, szolgáltatásokat vesznek igénybe az adott országokban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×