eur:
394.28
usd:
370.51
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Pixabay.com

Két ország nagyot kaszálhat a brexittel

Eddig mintegy 200 cég készült fel EU-s telephely létesítésével a brexitre - mondta az InfoRádiónak az RSM vám-, jövedéki és termékdíj-tanácsadás üzletágának vezetője, Falcsik István.

Kivándorlással felel jónéhány brit gyártó a brexitre. E mögött az állhat, hogy számos nagy, hagyományos márka szeretné megmenteni az Európai Unión belüli vámmentes kereskedelmi lehetőségét, és ugyanúgy folytatni tevékenységét, ahogy eddig. Az InfoRádió Adó-Infó című műsorában Falcsik István, az RSM vám-, jövedéki és termékdíj-tanácsadás üzletágának vezetője számokba is bocsátkozva azt mondta,

"tudomásom szerint kétszáz, vagy akár több cég is áttelepül, illetve telephelyet létesít a kontinensen, jellemzően Hollandiában, Belgiumban, közel az újonnan kialakuló határhoz".

Falcsik szerint ezekről a helyekről fogják ellátni a különféle "dílereket" az unión belül.

Ezáltal egy magyar kereskedőnek is könnyebb lehet a dolga, mivel továbbra is az EU-ból szerezheti be a brit termékeket - emelte ki.

A két megnevezett ország - mint Falcsik elmondta - jelentős kedvezményekkel segíteni is fogja ezt a folyamatot, hisz számukra ez egy pozitív dolog; különadót fizetnek az "új" cégek az ottlétért, illetve infrastruktúrát, szolgáltatásokat vesznek igénybe az adott országokban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×