INFORÁDIÓ 
2020. január 28. kedd
Karola, Károly

brexit

hollandia

belgium

telephely

vámunió

adó-infó

Két ország nagyot kaszálhat a brexittel

Két ország nagyot kaszálhat a brexittel

Infostart / InfoRádió - Sipos Ildikó
Újabb cikkünk a témában:

Eddig mintegy 200 cég készült fel EU-s telephely létesítésével a brexitre - mondta az InfoRádiónak az RSM vám-, jövedéki és termékdíj-tanácsadás üzletágának vezetője, Falcsik István.

Kivándorlással felel jónéhány brit gyártó a brexitre. E mögött az állhat, hogy számos nagy, hagyományos márka szeretné megmenteni az Európai Unión belüli vámmentes kereskedelmi lehetőségét, és ugyanúgy folytatni tevékenységét, ahogy eddig. Az InfoRádió Adó-Infó című műsorában Falcsik István, az RSM vám-, jövedéki és termékdíj-tanácsadás üzletágának vezetője számokba is bocsátkozva azt mondta,

"tudomásom szerint kétszáz, vagy akár több cég is áttelepül, illetve telephelyet létesít a kontinensen, jellemzően Hollandiában, Belgiumban, közel az újonnan kialakuló határhoz".

Falcsik szerint ezekről a helyekről fogják ellátni a különféle "dílereket" az unión belül.

Ezáltal egy magyar kereskedőnek is könnyebb lehet a dolga, mivel továbbra is az EU-ból szerezheti be a brit termékeket - emelte ki.

A két megnevezett ország - mint Falcsik elmondta - jelentős kedvezményekkel segíteni is fogja ezt a folyamatot, hisz számukra ez egy pozitív dolog; különadót fizetnek az "új" cégek az ottlétért, illetve infrastruktúrát, szolgáltatásokat vesznek igénybe az adott országokban.

Nyitókép: Pixabay.com

Kapcsolódó hang

Belgium, Hollandia a brexit nagy nyertesei között - Falcsik István
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018