eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Az MKB Bank márvány cégtáblája a központi székháza kovácsoltvas bejárati kapuja mellett a főváros V. kerületében, a Váci utca 38-ban. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Tulajdonosi átrendeződés az MKB-nél

Az MKB Bank közel egyharmados tulajdonrésze a Duna Aszfalt tulajdonosához került.

Szíjj László az 1996-ban alapított építőipari cég tulajdonosa vált az MKB hétfő délutáni közlése szerint a bank mintegy egyharmadának tulajdonosává.

A hitelintézet közleménye szerint Szíjj lászló vette meg a Blue Robin Investment nevű társaságtól a 32,9 százalékos részvénycsomagot. Ez a pakett a korábbi tulajdonosi szerkezetváltások alapján eddig a Matolcsy György unokatestvéreként és a Növekedési Hitelbank tulajdonosaként is ismert Szemerey Tamás közvetett tulajdonában volt.

A banknak saját mintegy 5,5 százalékos tulajdonrészű munkavállalói részvényprogramja is van ahogy az egyik magántőkealapnak is van 10 százalékos részesedése.

A most tulajdonossá vált Szíjj László Mészáros Lőrinccel és feleségével, Mészárosné Kelemen Beatrixszal együtt már mintegy 81 százalékban tulajdonosai az MKB-nak.

A házaspár közvetlenül és közvetve 48 és fél százalékos tulajdoni hányaddal és szavazati joggal rendelkezik az MKB Bankban.

Szíjj László közös céget is tulajdonolt Mészáros Lőrinccel, akivel tavaly év közepéig a Duna Aszfalton és a Mészáros és Mészáros Kft.-n keresztül voltak társtulajdonosai egy horvát ingatlanfejlesztő társaságnak.

Az MKB egyébként csütörtökön közgyűlést tart, mivel idén tőzsdére vihetik a tulajdonosok a pénzintézetet. Erről a bank vezérigazgatója Balog Ádám beszélt év végén az InfoRádió Aréna című műsorában:

"A tőzsdére menetel tekintetében annyi a szabály, hogy 2019 végéig tőzsdén kell lennünk, nagyjából a közepére tenném" - mondta akkor.

Balog Ádám szerint nincs megkötés, hogy a bank mekkora része legyen közkézen, de van erre irányuló célkitűzés:

"Az egy kérdés, hogy mennyire megyünk a tőzsdére, de ez egy technikai dolog is lehet akár; kérdés az is, hogy hosszú távon milyen tőzsdei részesedést tartanánk egészségesnek. Én tartom azt továbbra is, hogy

összességében 20-30 százalékos tőzsdei részesedés vagy közkézhányad hasznos lenne a bank jövője szempontjából."

A vezérigazgató arról is beszélt, hogy a bank az eddigi tulajdonosi átalakulásokkal is mindig erősödni tudott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×