eur:
389.29
usd:
362.56
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Budapesten is bizonytalan a piac, további esés várható

Nagy a bizonytalanság a BÉT keddi kereskedését illetően: elemzők szerint további esés várható, napközben nagy ingadozás lesz, ám az is elképzelhető, hogy kivárnak a befektetők.

Herczenik Ákos, a Raiffeisen Bank vezető elemzője szerint folytatódik az esés a BÉT-en, mivel hétfőn az amerikai piac is mínuszban, zuhanással zárt. Úgy vélte, fordulat egyelőre nem lesz, a trend folytatódik, még akkor is, ha nem minden nap esik a BUX nagy mértékben.

Sarkadi Szabó Kornél, a Cashline vezető elemzője elmondta: a piacok nagy részén túlreagálták az amerikai eseményeket, s ezért valószínű, hogy kedden vagy szerdán pozitív fordulat következik be a tőzsdéken, így a BÉT-en. Hozzátette: a BÉT-en a kereskedés valószínűleg eséssel indul, de az is lehet, hogy kivárnak az eladók és a vevők. A piac bizonytalan, ezért ingadozás is elképzelhető a nap folyamán.

Sarkadi Szabó Kornél szerint a BÉT-en a kivárást erősíti, hogy magyar idő szerint este ülésezik az amerikai jegybank szerepét betöltő szövetségi tartalékbank rendszer (Federal Reserve - FED). Az elemzők többsége kamatcsökkentést vár, ám az, hogy mit dönt a FED, mindenképpen irányadó lesz a piacok számára.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 409,52 pontos, 2,09 százalékos csökkenéssel, 19.223,14 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 20,4 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

A Mol hétfőn 155 forinttal, 0,98 százalékkal 15.995 forintra erősödött, 2,7 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP részvények ára 319 forinttal, 4,66 százalékkal 6.520 forintra csökkent, forgalmuk 13,9 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 16 forinttal, 1,96 százalékkal 799 forintra esett, forgalma 1,3 milliárd forint volt.

A Richter papírok árfolyama 420 forinttal, 1,44 százalékkal 28.800 forintra gyengült, a részvények forgalma 1,5 milliárd forintot ért el.

Szektortársa, az Egis 181,0 millió forintos forgalom mellett 305 forinttal, 2,40 százalékkal 12.405 forintra csökkentette értékét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×