eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin
Nyitókép: Pixabay

Új utat találtak a hackerek az okostelefonokba

Különösen riasztó az újonnan felfedezett módszerben, hogy nem kívülről, hanem a telefonunkon belülről érkezik a támadás.

Az Android nagy hangsúlyt fektet a készülékekre telepített alkalmazások biztonságára, gyárilag különválasztja a Play Áruházból és a más forrásból letöltött szoftvereket, emiatt a telepített appok nem tudnak hozzáférni egymás adataihoz, például a rosszindulatú alkalmazások így nem képesek kilopni más programokból a mentett belépési adatokat - írja az Origo.

Ettől függetlenül az androidos alkalmazások szabványos és felügyelt keretek között képesek kommunikálni egymással: információkat és fájlokat küldhetnek egymásnak, továbbá ilyen adatokat kérhetnek is egymástól.

A különböző alkalmazások közötti adatcserét lehetővé tévő megoldást, mint írják, az elmúlt bő évtizedben nem érte biztonsági kritika, ám a Microsoft szakemberei feltártak egy gyenge pontot.

A Dirty Stream néven elnevezett támadással a mobilokra telepített rosszindulatú appok képesek lehetnek felülírni más alkalmazásokat adatait, illetéktelen kódfuttatásra vehetik rá azokat, végső soron akár érzékeny információkat is képesek lehetnek kilopni belőlük.

Habár csekély vigasz, a Dirty Stream-módszer nem az Android rendszerek sérülékenysége miatt működik, hanem azért, mert az appok fejlesztői nem fordítanak elég figyelmet a más alkalmazások által küldött fájlok proaktív biztonsági ellenőrzésére.

Hozzáteszik, nagyon sok alkalmazás nem támadható ezzel a módszerrel, de például a milliárdos letöltésszámú Xiaomi File Manager, valamint az ötszázmillió ember által letöltött WPS Office feltörhetőnek bizonyult, a fejlesztők már dolgoznak a hibák kijavításán.

A Microsoft és a Google tájékoztató oldalt készítettek a fejlesztők számára a Dirty Stream kapcsán, amelyből azok megérthetik, hogy miként tudják ellenállóvá tenni vele szemben az appjaikat.

Címlapról ajánljuk
Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

A dohánytermékek közül a füstmentesek károsítják leginkább a fogimplantátumot – derül ki a Semmelweis Egyetem tanulmányából. Az intézmény Fogpótlástani Klinikájának docense az InfoRádióban elmondta: a dohánytermékek olyan káros anyagokat tartalmaznak, melyek a lágyszöveteknek és az alattuk lévő csontszövetnek is árthatnak, extrém esetben pedig a fogimplantátum elvesztéséhez is vezethet a dohányzás.

Marco Rossi vállalja a felelősséget a vereségért - "Hiába hívtam ki több játékost is az oldalvonalhoz"

Marco Rossi szövetségi kapitány magára vállalta a magyar labdarúgó-válogatott svájci csapattól elszenvedett 3-1-es vereségének felelősségét az Európa-bajnokság szombati napján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×