eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Nyitókép: Police.hu,

Itt található az összes új, trükkös sebességmérő pontos helye

Az év végéig 48 új Trafiboxot helyeznek ki a meglévő 46 mellé.

48 darab új Trafibox áll szolgálatba idén, ezzel közel száz helyen működik majd az autósokat könnyen átverő találmány – írja a vezess.hu, és a lap a meglévő és új, összesen 94 pontos címét is.

Az Országos Rendőr-főkapitányság azt közölte a portállal, hogy jelenleg már 46 darab Trafibox működik az országban, és újabb 48 darab készüléket helyeznek üzembe az év végéig.

A Trafibox egy nagyjából 80 centis, trükkös dobozról, amely helytől függően körülbelül 100-120 centis fémcsövön áll az adott út mellett, és kis ablak van rajta.

2016 áprilisa óta üzemeltet a rendőrség 365 darab fix sebességmérőt országszerte, amelyek 160 mobil készülékkel kiegészülve alkotják az autósok által jól ismert VÉDA-rendszert. Ebből a 160 darab ARH CAM-S1 típusú traffipaxból raknak be egyre többet a rendőrök ezekbe a Trafiboxokba az ő megfogalmazásukat használva ideiglenesen. Van, amikor nincs is kamera a dobozokban, a vidéki városokban 3-4 ilyen dobozt is képes lehet eredményesen kiszolgálni egyetlen mobil traffipax.

A Trafiboxok forgathatók, vagyis ezek egy részével ellentétben a kétirányú forgalmat is képesek ellenőrizni. A helyi rendőrök döntésén múlik, merre állítják, ráadásul rendős sem kell a működtetésükhöz.

A vezess.hu cikkében felsorolja a Trafiboxok címét, mind a 94-ét.

Címlapról ajánljuk

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×