eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Mutatjuk, mikor dörömbölhetnek az éjszakai fagyok

Több meteorológiai portál adatai alapján az igazi tél még nincs nagyon közel, de hamarosan benéz 0 fok alá a hőmérők higanyszála - amint vége az esőzéseknek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat merészet vállalt: kedden kiadta a következő tíz napra szóló előrejelzését, ami így a hétvégéről és a jövő hétről is sok mindent elárul(hat).

Magyarország térképét három részre osztva készítették el a valószínűségi ábrákat, így kirajzolódik, hogyan kerülnek lejtőre a napi csúcshőmérsékletek, november végén pedig már bizony nem sok helyen lesz melegebb 10 foknál délután.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat összeállítása megjegyzi, a november végi 10 fokos csúcshőmérséklet még mindig a sok éves átlag fölöttinek számít.

Ha a részleteket nézzük, látszik, a most szerda-csütörtökön átvonuló mediterrán ciklon után szárazabb periódusra lehet számítani, és a jövő hét közepére várható csapadékhullám is eléggé bizonytalan még, akár el is maradhat.

A met.hu adatai szerint vasárnaptól jönnek az éjszakai fagyok, miközben nappal 10 fok fölötti csúcs várható még.

Érdekes, de a SüssFelNap.hu még arra is vállalkozik, hogy 90 napra előre lát: ez a portál is hasonló tendenciákat vár egyhetes távlatban, decemberre viszont azt is tudni véli, hogy fagy még éjszaka is alig lesz, nem beszélve a csapadékról. Február 17-ig ráadásul mindig olvadás lesz napközben, éjszaka pedig december második hetétől valószínűleg mindig fagyni fog.

Az Időkép ennél melegebbet vár december derekáig (a portál szerint semmilyen fagy nem lesz), a Köpönyegen viszont csak november végéig jósolnak, a varázsgömbből szintén egy jövő hét közepi esőzés lehetősége sejlik fel, szintén még nem télikabátos hőmérsékletekkel.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×