eur:
392.95
usd:
367.92
bux:
67150.97
2024. április 26. péntek Ervin

Az apró luxusokat nem engedjük meg magunknak – hetilapszemle

A Figyelőben a Wolf András séffel, a HVG-ben pedig Závada Pál íróval olvashatnak interjút.

A Figyelő Wolf András séffel készített interjút, aki elmondta: nagyon fontosnak tartják új, Budapest szívében nyíló éttermükben a magyaros irányt, a hazai alapanyagok használatát, de használnának saját termékeket is. A séf szerint a fine dining tányér a falatnyi finomságokkal és a hatalmas szelet rántott hús is ő, hiszen az ember olvasni sem ugyanazt olvassa minden nap. Wolf András elismeri: a kávéházba, étterembejárás nem csak igényesség, de anyagi kérdés is, márpedig mi magyarok az apró luxusokat nem engedjük meg magunknak, mi mindig a nagy luxusokra vágyunk,

nem tudunk örülni egy kávénak.

A séf szerint Magyarországon még nem élünk gasztroforradalmat, de arrafelé tartunk. Wolf András úgy fogalmazott: a közönségnek kell kikövetelnie magának a minőséget, és ahhoz szükséges egy generációkon átívelő szemléletváltás. Részletek a Figyelőben.

A HVG Závada Pál íróval készített interjút, aki szerint az állami kultúratámogatás párhuzamos, és domináns kultúra létrehozására törekszik, az irodalmat száműzték a médiából, amivel még erőteljesebbé vált az írók kiszolgáltatottsága. A könyvkiadókat magánemberek és cégek piaci alapon működtetik, ahol még az olvasó ítél – tette hozzá. Az író szerint a rendszerváltás utáni eufóriát követően kiderült, hogy Magyarországon

nagyon erős fogadókészség van az autokratikus berendezkedésre.

Sokkal mélyebbek a bizonytalanságaink, a szorongásaink, az egzisztenciális félelmeink, mint a demokratikus értékrendünk – fogalmazott Závada Pál. Részletek a HVG-ben.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Szép csendben egy új háborúba csúszott Európa, amit még nem veszített el

Szép csendben egy új háborúba csúszott Európa, amit még nem veszített el

Uniós szintű ellenintézkedéseket javasolnak a kínai „Övezet és Út” kezdeményezéssel (BRI), valamint Oroszország terjeszkedésével szemben. Az Európai Bizottság számára készült jelentés szerint Kína a BRI révén növeli gazdasági és geopolitikai befolyását, valamint azt szorgalmazzák, hogy az EU-nak aktívabb és stratégiai megközelítést kell alkalmaznia nemzetközi partnerségeit illetően, ha diverzifikálni akarja ellátási láncait és kezelni akarja az olyan kihívásokat, mint a klímaválság által kiváltott migráció. A szerencse az, hogy az EU még nem veszítette el teljesen a titkos gazdasági háborút, ráadásul több pénzt sem kell elköltenie, csak uniós szintű összefogásra van szükség.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×