eur:
394.4
usd:
362.99
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Elektromos autót töltenek az első átadott okos közvilágítási oszlopról Budapesten a Lechner Ödön fasorban 2018. augusztus 21-én. Az ELMŰ-ÉMÁSZ és a BDK Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. együttműködésében, a főváros különböző pontjain felállított, öt okos közvilágítási oszlop elektromosautó-töltőt, ingyenes wifit, segélyhívót és digitális hirdetőoszlop-funkció szolgáltatást nyújt.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Nagy újdonság jön a Google Térképen

Az elektromos töltőállomások állapotát is jelezni fogják - első körben két országban vezetik be a lehetőséget.

Hasznos funkcióval bővül a Google Maps, első körben az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban: a keresőóriás blogposztban jelentette be, hamarosan nem csak feltünteti térképén az elektromos autókat célzó töltőállomásokat, de azt is mutatja majd, azok épp szabadok-e - írta a hwsw.hu. Magyarországon egyelőre csak a töltőállomások helyei látszódnak.

Az újítás a Google Maps valamennyi felületén megjelenik, beleértve az asztali webhelyet, a mobilalkalmazásokat és az Android Autót is. A térkép nemcsak a töltőállomások pozícióját mutatja, de azt is, azokon hány csatlakozó található, illetve azokból mennyi van éppen használatban, sőt az állomások típusát és töltési sebességét is feltünteti.

A funkció indulásakor a Google a Chargemaster, SemaConnect és EVgo töltőket jeleníti meg térképét, de a lista a cég ígérete szerint a Chargepoint eszközeivel is bővül majd. A későbbiekben további állomástípusok támogatása is várható, ehhez persze a Google-nek szüksége lesz az adott eszköz gyártójának támogatására is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×