eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay.com

Pezsgőhelyzet: távolodik a magyar a gagyitól

Egyre több pezsgőt előállító üzem működik Magyarországon. Barátossy Gábor, a Nébih alkoholos italok igazgatóságának igazgató-helyettese az InfoRádiónak kiemelte: kialakult egy a pezsgőt értő és élvező fogyasztói réteg, amely többet is hajlandó a pezsgőre áldozni.

Pezsgővásárlásnál fontos, hogy ismerjük a címkén feltüntetett jelöléseket, és ezek alapján válasszuk meg a számunkra kedvezőt.

Mint Barátossy Gábor, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Borászati és Alkoholos Italok Igazgatóságának igazgató-helyettese az InfoRádiónak elmondta,

az édesség mértéke mellett a készítés módja szerint is három külön kategória van pezsgőből.

"A pezsgő alapvetően a bor újraerjesztésével készül, amihez egy bizonyos likőr kerül, ez tartalmazza az élesztőt és a cukrot, amiből egy újabb erjedés során keletkezik a szén-dioxid, ami a nyomást biztosítja a palackban" - fejtette ki.

Noha a pezsgő fogyasztása kifejezetten az ünnepi alkalmakhoz kötődik, Barátossy megítélése szerint mára kialakult egy pezsgőértő réteg itthon is, nekik is köszönhető, hogy egyre népszerűbbek a drágább pezsgők, illetve egyre több a pezsgőgyár s lehetővé vált a kisüzemi pezsgőkészítés is a közelmúltban.

"52 olyan üzem van Magyarországon, ami forgalomba is hoz pezsgőket,

az pedig egy nagy öröm minden fogyasztó számára, hogy egyre színesebb merítésből tud választani" - fogalmazott Barátossy Gábor, aki mindenkit biztat arra, hogy az 1000 forint alatti és 10 000 forint fölötti kategóriájú pezsgők között ne feltétlenül az előbbiek között keresgéljen, és találja meg az ár-érték aránynak megfelelő pezsgőt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×