Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Madárinfluenza-veszély miatt karanténba zárták az utasokat

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az új-zélandi hatóságok rövid időre karanténba zártak 223 embert, akik a koreai légitársaság gépével érkeztek Aucklandbe, mert az egyik utas a madárinfluenza tüneteit mutatta.

A dél-koreai asszonyról később az orvosi vizsgálat megállapította, hogy nem jelent veszélyt, mert nem madárinfluenzával fertőzött, csak bélhurutja van. Az aucklandi repülőtér rendőrségi ellenőre mindenesetre gratulált a gép személyzetének, amiért figyelmeztették a hatóságokat az esetleges veszélyre.

Az asszonyt, akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra, néhány óra után ki is engedték a helyi kórházból.

A repülőgép személyzete az után figyelmeztette a hatóságokat, hogy az asszony hányni kezdett, és a gyilkos kór egyéb tüneteit is mutatta. A repülőt a leszállópályán egy mentő várta, és a nőt azonnal kórházba szállították.

Az utasokat egy órára karanténba zárták, amelyet csak akkor oldottak fel, amikor kiderült, hogy az asszonynak nincs komoly baja.

Dél-Koreát a kormány júniusban madárinfluenza-mentes területnek nyilvánította, mivel akkor már három hónapja nem jelentettek újabb megbetegedést. Ausztráliában és Új-Zélandon még senki nem fertőződött meg a madárinfluenza emberre is veszélyes H5N1-es vírusával, amely 2003 óta világszerte legalább 206 ember életét követelte az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint.