eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Lopes-Szabó Zsuzsa természetgyógyász. Forrás: Facebook/Lopes-Szabó Zsuzsa
Nyitókép: Forrás: Facebook/Lopes-Szabó Zsuzsa

Vigyázat, csalók élnek vissza a bükki füvesember nevével!

Egy nemzetközi bűnbanda csalói visszaélnek Szabó Gyuri bácsi és vállalkozása a nevével. Ezt a három hónapja elhunyt bükki füvesember lánya, Lopes-Szabó Zsuzsanna közölte az InfoRádióval.

Mint mondta, neki most egyszerre három dologgal is foglalkoznia kell: a gyász feldolgozása és a jogi hercehurca mellett még édesapja cégét is tovább kell vinnie.

Lopes-Szabó Zsuzsanna szerint egy huszonhat országban működő, nemzetközi bűnszövetkezet csapdájába kerültek. Már az adóhatóság is nyomoz, szellemi tulajdon védelme ügyében, de az igazi megoldás a fogyasztók felvilágosítása lehet.

Az elhunyt bükki füvesember lánya elmondta még, hogy a csalók azért sikeresek, mert sajnos az internet elég szürke terület. Lopes-Szabó Zsuzsa azt kérte, hogy mindenki legyen nagyon óvatos, amikor például az interneten kínálnak neki Gyuri bácsi nevében, negyven-ötvenezer forintért tablettákat.

"Mi soha nem árultunk ilyeneket és tőlünk telefonon sem lehet semmit rendelni"

- hangsúlyozta a cégvezető, hozzátéve: fontos, hogy minél több ember tudjon erről, mert még jó páran áldozatul esnek a bűnözőknek.

A cég Szabó György halála és a nevével visszaélő csalók ténykedése ellenére is fennmaradt, sőt fejlődik, közölte a természetgyógyász.

Lopes-Szabó Zsuzsa ugyanakkor arról is beszélt, hogy nekik is muszáj változtatniuk, ám ezt csak úgy teszik, hogy a hagyományokból kiemelik a jó dolgokat és azokat folytatják tovább. Mindezek szem előtt tartásával igyekeznek egy kicsit nyitni a modern dolgok felé. Példaként említette, hogy

gyógyfüvekből nemcsak teát lehet főzni, hanem különféle élelmiszereket, kozmetikumot, kenőcsöket, tinktúrát, mixtúrát és kivonatokat is tudnak készíteni.

A jövőben ezekre fognak koncentrálni - hangoztatta Lopes-Szabó Zsuzsa.

A bükki füvesemberként ismertté vált, és a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével is kitüntetett Szabó György, 2022. december 4-én, 94 éves korában hunyt el.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×