eur:
394.31
usd:
369.95
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Pixabay.com

Erőszakolási botránysorozat – öngyilkosságba menekült az amerikai válogatott volt edzője

Megtudta, mi ellene a vád, nem akart tovább élni John Geddert.

A New York Timesra hivatkozva a HVG azt írja, öngyilkos lett John Geddert, az amerikai olimpiai tornászválogatott egykori edzője, miután csütörtökön napvilágot látott, mivel vádolják: szexuális erőszakkal és emberkereskedelemmel.

John Gedderté volt az az edzőterem, ahol az a Lawrence Nassar dolgozott, akit több sportoló is megvádolt szexuális zaklatás miatt.

A Geddert elleni friss vád húsz rendbeli emberkereskedelemről szól, számos esetben sérüléssel járó munkára kényszerítés is. Hat esetben kiskorúakkal kereskedett, hab a tortán, hogy zsarolhatott is, és félrevezethette a hatóságokat – szándékosan. Geddert otthonában az ügytömeghez kapcsolódó 12 doboznyi bizonyítékot és elektromos eszközöket is lefoglaltak.

Az amerikai tornasportban történt visszaélésekről épp dokumentumfilm is forog, nem is egy, és tavaly a Netflixen már bemutatták az Athlete A című filmet,

egy évvel az HBO-n debütált At the Heart of Gold után.

Geddertnek csütörtökön kellett volna feladnia magát, ez elől menekült a halálba.

A Geddert termében dolgozó orvost, Lawrence Nassart 2018-ban 40-től 175 évig terjedő szabadságvesztésre ítélték, mert éveken keresztül bántalmazott sportolókat.

Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×