eur:
393.84
usd:
367.81
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
A Terrorelhárító Központ (TEK) bevetési egységének tagjai fedezék mögött bújnak Budapest X. kerületében, az Újhegyi úton, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának Oktatási Központja előtt, ahol egy feltételezett túszejtési gyakorlat szimulációját tartják. A gyakorlaton egy iskolai lövöldözést követő túszmentést szimuláltak kommandósok, rendőrök, mentők és tűzoltók.
Nyitókép: MTI/Beliczay László

Darabolós gyilkosságért fizetett volna 300 milliót a volt veszprémi ügyvéd - videó

Szőnyegbe csavarták volna a meggyilkolt vállalkozó holttestét a "végső megsemmisítés" előtt, a holttest feldarabolásával megbízott, boncmesteri képesítésű férfi azonban meggondolta magát, mást lépett.

A krimibe illő történetről a Veol.hu azt írja, hogy az 2005-ben kezdődött, az akkor ügyvédként dolgozó 47 éves veszprémi férfi megismerkedett az ügy tanújával, majd három évvel később egy füredi férfival, illetve 2011-ben egy budapesti vállalkozóval, akivel közösen üzletelni kezdett. Az ügyvéd viszonya 2012 végén megromlott fővárosi társával, őt tartotta felelősnek a sikertelen befektetésekért.

Később annyira megromlott a két férfi viszonya, hogy sorra jelentették fel egymást a különböző hatóságoknál. Addigra már a veszprémi ügyvéd több százmilliós tartozást halmozott fel. Ekkor tervelte ki, hogy megöleti budapesti üzlettársát és megszerzi a vagyonát.

A gyilkossággal egy Almádiban élő, a börtönből lakhelyelhagyási tilalom alá került férfit bíztak meg, aki el is vállalta azt.

A veszprémi ügyvéd, aki korábban önkormányzati képviselő és bizottsági elnök is volt a megyeszékhelyen, 2013 tavaszán felkereste Fűzfőn az ügy későbbi tanúját. Az ő feladata lett volna, hogy a fővárosi vállalkozót csalja le fűzfői otthonába, a gyilkossággal megbízott almádi férfi ott végzett volna a budapesti vállalkozóval. Felmerült, hogy a holttestet fel kell majd darabolni.

A korábban boncmesteri képzésben részesült férfinak, aki tőrbe csalta volna a kiszemelt áldozatot, 300 millió forintot ajánlottak fel a közreműködéséért.

A csapatból valaki külföldre utazott volna az áldozat mobiltelefonjával, és onnan üzeneteket küldve azt a látszatot keltette volna, hogy a férfi életben van. A vállalkozó vagyonát biankó megbízási szerződések felhasználásával szerezték volna meg.

Arra is volt terv, ha meghiúsul a fűzfői találkozó: akkor vagy a pesti irodájában ölték volna meg a férfit, vagy rendőri igazoltatást színlelve végeztek volna vele az utcán. A gyilkosság mellett az álrendőr szerepét is vállalta az almádi férfi, aki ehhez hamis rendőrigazolványt is fabrikált magának.

A darabolással is megbízott fűzfői férfi, az ügy későbbi tanúja azonban meggondolta magát, feljelentést tett a rendőrségen, és a budapesti vállalkozónak is elmondta, mit terveznek ellene. Társai erről semmit sem tudtak, tovább tervezték a gyilkosságot. Sokat egyeztetettek telefonon, a beszélgetéseket akkor már a rendőrség is lehallgatta.

Noha virágnyelven beszéltek, egyértelmű volt, hogy mit jelent a „szőnyegezés”.

Az egyik terv szerint szőnyegbe csavarva vitték volna ki a házból a holttestet, amit az ügyvéd a kocsiján szállított volna el a "végső megsemmisítésre".

A gyilkosságot április 9-én hajtották volna végre. A veszprémi ügyvéd megmutatta a gyilkosság végrehajtójának a fűzfői otthont, a kamrába bekészítették a sértett elkábításához, megfojtásához szükséges eszközöket, kloroformot. Volt náluk fekete pamutsapka, fejlámpa, textilkesztyű, ragasztószalag és tíz darab 110 literes nejlonzsák, arra az esetre, ha darabolni kell.

Délután megérkezett Budapestről a tehetős vállalkozó, de akkor már készenlétben álltak a terrorelhárítók is: lerohanták a fűzfői házat, és a közelben várakozó, majd menekülni próbáló veszprémi megbízót, az ügyvédet is megbilincselték. A férfi kocsijából előkerült egy hatlövetű forgópisztoly is. Az áldozat autójának eltüntetését vállaló férfit a füredi otthonában vették őrizetbe.

A Szombathelyi Törvényszék társtettesként elkövetett emberölés bűntettének előkészületében és lőfegyverrel visszaélés bűntettében találta bűnösnek, és két év három hónap és öt nap börtönre ítélte a felbujtót. A gyilkosság végrehajtásával megbízott almádi férfit és a csapat füredi tagját 10 hónap börtönnel sújtották. Mivel a volt veszprémi ügyvéd és az almádi vádlott az előzetes fogva tartás során letöltötte a büntetését, nem kellett börtönbe vonulniuk.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×