eur:
392.12
usd:
366.57
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Genf, 2012. szeptember 27.Leonardo da Vinci (1452-1519) reneszánsz polihisztor Mona Lisa című festményének egy állítólagos korábbi változata egy genfi sajtótájékoztatón 2012. szeptember 27-én. A zürichi székhelyű Mona Lisa Alapítvány szakértők bevonásával igazolja, hogy a kiállított mű az eredeti portré, amelyet Leonardo da Vinci 10 évvel a Louvre-ban látható festmény előtt, 1500 körül készített. (MTI/EPA/Yannick Bailly)
Nyitókép: MTI/EPA/Yannick Bailly

Tortával "büntették" a Mona Lisát a Louvre-ban – videók

A tortát rózsák követték. Az akció és az elkövető személye is megrökönyödést keltett a szokásos látogatói tömegben.

A beszámolók szerint egy kerekesszékes nő igyekezett a tömegen át közelebb jutni az amúgy nem túl méretes legendás festményhez vasárnap. Ám amikor legelőre került, az illető előkapott egy krémes tortát és a festményhez vágta. Ezután felpattant a kerekesszékből és rózsákat hajigált szét, mire végül odaértek a biztonsági őrök és eltessékelték a helyszínről. Ekkorra az is kiderült, hogy egy férfi álcázta magát nőnek egy parókával – írta a Marca és az El Mundo.

Kár nem keletkezett a Mona Lisában, Leonardo da Vinci páratlan festményét ugyanis egy üvegfal védi. Ezt és a padlót gyorsan megtisztították, majd folytatódhatott a normál látogatási rend.

A férfi kilétéről és akciója indokáról egyelőre semmit sem tudni.

Az akcióról több okostelefonos videó is készült.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×