Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Bíróság tiltotta ki házából a szomszédjait terrorizáló férfit

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Bíróság tiltotta ki házából azt a brit férfit, aki öt éven keresztül terrorizálta a szomszédjait a Boltonhoz közeli Farnworth-ben.

A 40 éves Carl Bridson rendszeresen bosszantotta a szomszédjában élő családot, Andrew Penningtont és feleségét azzal, hogy trágár szavakat kiabált át, hangosan hallgatta a zenét egész nap és kárt tett a kocsijukban.

Mindketten 1995-ben költöztek be új házukba, és sokáig gond nélkül éltek egymás mellett, ám Carl Bridson nehezményezte, hogy szomszédjai akkor kezdték építeni új garázsukat, amikor barátnője várandósan otthon volt.

A férfi feketeribizlilevet öntött a szomszédok autójába, majd vízzel és füsttel árasztotta el új üvegházukat.

Előfordult olyan is, hogy éjszaka 11 órakor kezdett el fúrni és kalapálni a 40 éves férfi. Carl Bridson cselekedetei hatására Andrew Pennington már a garázsba menekült, hogy aludni tudjon.

A férfi leszedte a szomszéd kerítésének darabjait, és saját kertjében ásta el azokat, míg a tettei bizonyítására felszerelt kamerát légpuskával lőtte szét.

A házaspárnál akkor telt be a pohár, amikor azt hallották Carl Bridsontól: "megvolt az esélyük, hogy elköltözzenek, de nem tették, így bajba kerülnek".

Ezt követően feljelentették a szomszédot, és a bíróság a zaklatásért féléves felfüggesztett börtönre ítélte a férfit, aki ezentúl csak látogatóba mehet a házába, de nem aludhat és nem is élhet ott.

"Öt évig tartott a szenvedés, de remélem, amit elértünk, az megmutatja a hasonló helyzetben lévő családoknak, hogy mit tehetnek. Senkinek nem kívánom, hogy ezen átmenjen. Úgy éltünk az otthonunkban, mintha egy börtönben lennénk" - mondta az ítélet után Andrew Pennington.