eur:
398.09
usd:
364.66
bux:
70321.83
2024. augusztus 7. szerda Ibolya
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Vízimentő az alsóörsi strandon 2020. augusztus 13-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Tragédia Balatonlellén, 45 percig küzdöttek a barátnőjét mentő férfi életéért

Egy fiatal férfi vízbe fulladt Balatonlellén, miközben a barátnőjét mentette ki a tóból.

Még július 27-én, szombaton este egy fiatalember meghalt, miután kimentette a barátnőjét a mély vízből – írja a sonline.hu. A portált egy szemtanú tájékoztatta, akit meglepett, hogy több mint egy héttel a szerencsétlenség után sem látott híradást a történtekről.

Elmondása szerint a férfinak még sikerült kimentenie kedvesét a vízből, de utána elmerült és később sem bukkant fel. A szemtanú szerint az újraélesztést körülbelül 45 percen át végezték a fiatal férfin a balatonlellei Napfény strand partján, de nem jártak sikerrel.

A lap megkereste a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatát, ahol megerősítették, hogy valóban történt egy haláleset a jelzett időben, ezért a Balatoni Vízirendészeti Rendőr-főkapitányság közigazgatási eljárást indított. Úgy tudják, hogy a 26 éves, Baranya vármegyei, hegyszentmártoni férfi valóban a vízbe fulladt.

Címlapról ajánljuk

Kétszer szakadt meg a szívünk – a magyarok keddje az olimpián

Kétszer szakadt meg a szívünk: mind a két női csapatunk nagyon közel volt a bravúrhoz, de nem jutott be az elődöntőbe. A kézilabdázók a svédektől, a vízilabdázók az amerikaiaktól kaptak ki.
VIDEÓ
Szenvedve fejlődtek a hazai magánklinikák - Mire elég a 100 eurós vizitdíj Magyarországon?

Szenvedve fejlődtek a hazai magánklinikák - Mire elég a 100 eurós vizitdíj Magyarországon?

Több oldalról is prés alatt vannak a Magyarországon működő legnagyobb magánegészségügyi szolgáltatók. Miközben tevékenységükből fakadóan egyedi kockázatot futnak (egészségről, gyógyításról és végső soron emberéletekről beszélünk), a szektor nyereségessége a legutolsó adatok alapján inkább romlik. Ez pedig alapvetően abból fakad, hogy nemcsak a betegekért folyik egyre élesebb verseny, de a - magánklinikák kapacitását valójában meghatározó - szakemberekért is ádáz harcot vívnak a szereplők. A kilátások is nagyon érdekesek: a betegek beáramlása tovább növekedhet, ami kedvező trend az árbevétel szempontjából, viszont a rendelkezésre álló humánerőforrás tekintetében nem várható javulás, ami azt is jelenti, hogy a szűkös HR-kínálat miatt, valamint az orvosok kimagasló alkupozíciója végett (és mivel számtalan lehetőség közül választhatnak, állami és magán szektor) a következő években is nyomás alatt maradhatnak a marzsok. Pozitív fordulat akkor jöhetne, ha a szolgáltatók a megemelkedő költségek egyre nagyobb részét tudnák továbbhárítani a betegekre, akik már most is jellemzően a 40 ezer forintos vizitdíjakkal találkoznak. És akkor még az állam szabályozó erejét meg sem említettük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 7. 06:13
×
×
×
×