eur:
396.36
usd:
370.72
bux:
70378.92
2024. június 23. vasárnap Zoltán
Magyar Péter ügyvéd az általa meghirdetett Nemzeti menet és demonstráció egy új Magyarországért című rendezvényen a budapesti Kossuth Lajos téren 2024. április 6-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Egymásnak feszültek a Magyar Péter és a DK szimpatizánsai

Az MTVA szervezett vitát csütörtök estére a Várkert Bazárba. Az esemény helyszínén ellenzéki demonstrációkra került sor.

Magyar Péter és a Dobrev Klára is tüntetést hirdetett a Várkert Bazár elé, ahol a közmédia élő választási vitát rendezett csütörtök estére. Ezzel párhuzamosan a Magyar Kétfarkú Kutyapárt kicsit odébb, a Döbrentei téren demonstrált.

A vita kezdete előtt körülbelül másfél órával érkezett meg a Clark Ádám térre Dobrev Klára, a DK EP-listavezetője, akit körülbelül 2-300 szimpatizánsa várta. A vezetésével a Várkert Bazár elé vonultak, ahol már Magyar Péter hívei is gyülekeztek. A szervezők először azt akarták, hogy teljesen kikerüljék a tiszásokat, de végül szabályosan átvágtak a tömegen. Füttyögés, fújolás, de köszöngetés és kölcsönös taps is volt, amikor Dobrev Klára és a DK szimpatizánsai átvonultak a Magyar Péter hívei között – számolt be a Telex.

A Tisza párt rendezvényszervezője közölte a DK-sokkal: maradhatnak, de a zászlókat, transzparenseket tegyék le. Ezt Magyar Péter is megismételte, hozzátéve: ha a DK-sok nem mennek maguktól, akkor a rendőrséget kéri meg, hogy vezessék ki őket. A szimpatizánsok között kisebb szócsata is kialakult arról, hogy ki hány százalékot fog elérni a választáson – írja az Index.

A Tisza párt alelnöke beszéde elején megköszönte a rendőrök munkáját, a DK híveinek pedig azt ajánlotta, hogy menjek át a Lendvay utcába, a Fidesz székházához, mert „eltévesztették a címet”. Arról is beszélt, hogy ő Gyurcsány Ferenccel és Orbán Viktorral akart vitázni, de „a két Sir Robin, a gyáva elfutott”. Hozzátette azt is, hogy: a politika lehet szép, hasznos és igazságos is, ezért ők nem a szivarfüstös szobákban ülő, „drogos politikusokat” választottak ki az EP képviselőnek. Azt ígérte, hogy fiatal kollégái bebizonyítják „Magyarország a Hunyadiak országa, nem a Döbrögiké”.

Címlapról ajánljuk
ÉLŐ: Skócia–Magyarország 0-0

ÉLŐ: Skócia–Magyarország 0-0

Magyarország és Skócia labdarúgó-válogatottja találkozik az Eb A-csoportjának harmadik fordulójában. Csak annak a csapatnak maradnak életben a továbbjutási reményei, amelyik győz. A csoport második mérlkőzésén, Frankfurtban, a házigazda német legénység a svájciakkal játszik.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×