eur:
389.03
usd:
368.04
bux:
55838.55
2023. október 2. hétfő Petra
Nyitókép: Pixabay

Az ország egyik fele félhet – itt a riasztás

Azt még nem tudjuk, hogy a jövő hét közepétől, Medárd után negyven napig esik-e az eső, de az már biztos, hogy változékony időre számíthatunk

Időjárási helyzet Európában:

A kontinens keleti felén ciklonok és azok frontjai teszik mozgalmassá, változatossá az időjárást. Főleg a Kelet-európai-síkságon - nagyobb területen is - felhős az idő, de a ciklonok nem okoznak nagy csapadékot, csak elvétve fordul elő 5 millimétert meghaladó csapadékösszeg. A Fehér-tengertől egészen a Fekete-tengerig húzódó hidegfront azonban jelentős hőmérséklet-különbséget okoz: a front előtt 28, 30 fok körül tetőzik a hőmérséklet, a front mögötti hideg, sarkvidéki eredetű légtömegben néhol csupán 9, 10 fokot mérnek.

Európa északnyugati részén továbbra is egy anticiklon terül el, ezért a Brit-szigetektől Lengyelországig érdemi változás nem tapasztalható az időjárásban. A Kárpát-medencétől egyre távolabb kerül az anticiklon, közben délnyugat felől nedvesebb léghullámok érkeznek már a mai napon.

Hétfőn egy sekély ciklon mélyül ki a térségben

Ennek köszönhetően pedig megnövekszik a felhőzet, és az ország délnyugati felén többfelé számíthatunk eső, zápor, helyenként zivatar kialakulására. Az OMSZ zivatarok kialakulására figyelmeztet a nyugati vármegyékben,

A legtöbb napsütés az északkeleti területeken valószínű. A keleties szél délkeletire fordul és megélénkül, zivatar környezetében átmeneti szélerősödés is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 23 és 29 fok között alakul, de a Nyugat-Dunántúlon ennél pár fokkal hűvösebb is lehet.

Címlapról ajánljuk
Vágujhelyi Ferenc NAV-elnök: hogyan jelzi előre a mesterséges intelligencia az adóproblémákat?
Aréna - nagyinterjú

Vágujhelyi Ferenc NAV-elnök: hogyan jelzi előre a mesterséges intelligencia az adóproblémákat?

Nálunk öt ellenőrzésből négy támogató eljárás – mondta Vágujhelyi Ferenc az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke elárulta, mi az a tax just happens-elv, hogyan dolgoznak a mesterséges intelligenciával, miért csapnak le kommandósként az adónyomozók, és hogy miért lesz jó a munkavállalóknak az állami adattárca.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.02. hétfő, 18:00
Tárnok Balázs
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×