eur:
389.05
usd:
367.86
bux:
55743.01
2023. szeptember 29. péntek Mihály
Vágó István, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökségi tagja (b) és Varju László, a DK alelnöke az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 168. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen Pilvax kávéháznál 2016. március 15-én.
Nyitókép: MTI/Marjai János

Kivizsgálásokon járt halála előtt Vágó István, felesége elmondta, hogy miben halt meg

Orvosi vizsgálatokon volt a halála előtti két héten az egykori műsorvezető, DK-s politikus. Köhögött, ezért kivizsgáltatta magát.

A halála előtt, még este tíz órakor is itthonról internetezett, Facebookon levelezett az ismerőseivel, barátaival. Majd csak annyit mondott, hogy fáj valamije, és hirtelen összeesett… – így emlékszik vissza Vágó István halálára felesége.

Az özvegy a Kiskegyednek beszélt az utolsó pillanatokról és arról, hogy előtte orvosnál is jártak.

Vágó Judit úgy fogalmazott: „Semmilyen betegségéről nem tudtunk, de már több mint hat hete köhögött, ezért sokat könyörögtem neki, hogy menjünk el kardiológushoz, menjünk el tüdőszűrésre. Ezek a vizsgálatok a halála előtt megtörténtek: kardiológusnál másfél héttel, tüdőszűrésen négy nappal előtte voltunk és minden eredmény negatív volt.

Szív-CT-n is voltunk, egy barátnő orvosunk azt mondta, hogy szép szíve van Istvánnak

és a korához képest minimális a meszesedés, az szóra sem érdemes. Férjem persze ezt a vizsgálatok után mondogatta is nekem: »Nyuszikám, olyan szép szívem van…« Még most is hallom a hangját, ahogy ezt mondja.”

Mostanra kiderült, hogy egy hasi aortája robbant szét, a kiérkező mentősök sem tudtak rajta segíteni.

Ahogy arról az Infostarton is beszámoltunk Vágó István szűk családi körben temetik el, de lesz nyilvános búcsúztató is. Ezen a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc és Verebes István színész-rendező szólal fel.

Szinten írtunk arról, hogy mivel Vágó István a Demokratikus Koalíció önkormányzati politikusa volt, a nyáron választást is tartanak majd.

Címlapról ajánljuk
Bóka János: az uniós ígérgetés ellenére nem sok minden történt

Bóka János: az uniós ígérgetés ellenére nem sok minden történt

Európai Unió jövőbeli bővítése volt a legfőbb téma az EU Általános Ügyek Tanácsa Spanyolországban tartott informális ülésén. A tanácskozás részt vett Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter, akinek az elmondása szerint a tagállamok fokozatos integrációval gyorsítanák a Nyugat-Balkáni országok csatlakozását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.29. péntek, 18:00
Vinkó József
a Magyar Konyha főszerkesztője
Elárulta Moszkvát szövetségese, új fronton éleződhet ki a lengyel-ukrán vita - Háborús híreink pénteken

Elárulta Moszkvát szövetségese, új fronton éleződhet ki a lengyel-ukrán vita - Háborús híreink pénteken

Egyre gyűlnek a bizonyítékok arról, hogy az Oroszországgal jó viszont ápoló Szerbia fegyvereket szállít Ukrajnának. Lengyelország szerint Kijev lehetett volna "segítőkészebb" az országba becsapódott ukrán rakéta kivizsgálása során. Egyes hírek szerint a Szabad Oroszország Légió ismét betört Belgorod megyébe, az ukrajnai frontokon azonban továbbra is csak minimális területi nyereségekről számolhat be Kijev. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×