eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke 16. évértékelő beszédét tartja Budapesten, a Sofitel Hotelben 2020. február 9-én. Az első sorban Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke, a párt európai parlamenti képviselője (első sor , b2), Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc felesége, a DK európai parlamenti (EP) képviselője, az EP alelnöke (b3) és Vágó István, a DK elnökségi tagja (b5), valamint Ara-Kovács Attila, a DK elnökségi tagja, a párt EP-képviselője (második sor, b).
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Vágó István halála politikai változást hozhat a XII. kerületben

A közismert műsorvezető halála miatt időközi választást írtak ki július 16-ra, hiszen Vágó István a DK helyi képviselője volt.

A DK egykori politikusának halála miatt azért kell új voksolást tartani, mivel Vágó 2019-ben még egyéni körzetben győzött.

A voksolást július 16-ára írta ki a XII. kerületi választási bizottság.

A vidékhangjai.hu ezzel kapcsolatban arra emlékeztet, hogy Vágó István körzetében 2019-ben csupán hárman indultak. Köztük volt Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt elnöke is.

Az akkori választás majd öt százalékkal nyerte Vágó István a kormánypárti Tóth Dezsővel szembe. A Kutyapárt vezetője akkor 16 százalékot kapott.

A lap emlékeztet arra is, hogy a 2022-es országgyűlési választáson a baloldal egységesen indult. Ebben a körzetben is meglehetősen sima végeredmény született,

49-40 volt az ellenzék javára.

Tegnap Gödön is fontos választást tartottak, az olimpiai bajnok kajakozó, Kammerer Zoltán lett a polgármester. A volt sportolót a Fidesz is támogatta, de nem az ő jelöltjük volt. Itt az ellenzék elvesztette pozícióját, hiszen korábban a momentumos Balogh Csaba állt a város élén.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×