eur:
389.94
usd:
363.83
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Rengeteg újabb kamera képéhez férhetnek hozzá az autósok

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának weboldalán mostantól a magyarországi és szlovén webkamerák mellett már az osztrák webkamerák aktuális forgalmi helyzetet mutató képei is elérhetők. További újítás, hogy a hazai balesetek és korlátozások adatlapján ezentúl az érintett út üzemeltetőjéről is információt kap az érdeklődő.

Útinform szolgálat weboldalán a webkamerákat tartalmazó térképi rétegén az osztrák zászlóval színezett kamerára kattintva mostantól bárki elérheti az aktuális osztrák forgalmi helyzetet mutató kameraképeket is - közölte a Magyar Közút.

A magyar-osztrák nemzetközi együttműködés a CROCODILE (Cooperation of Road Operators for Consistent and Dynamic Information Level) projekt keretében jöhetett létre, melynek célja a közép-kelet-európai közlekedési folyosók mentén a térség tagállamainak (hazánk mellett Ausztria, Csehország, Szlovénia, Horvátország, Olaszország és Ciprus) részvételével harmonizált és összehangolt intelligens közúti közlekedési alkalmazások megvalósítása. A társaság keresi a többi érintett tagországgal is az együttműködési lehetőséget.

Látható, kihez tartozik az adott út

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tavaly szeptember óta főként a településeket összekötő, illetve azokon átmenő országos fő- és mellékutak üzemeltetési, valamint fenntartási feladatait látja el. A hazai gyorsforgalmi úthálózat nagy része, 291 kilométert leszámítva öt további koncessziós társaság kezelésében van. Ezért hasznos újítás, hogy az Útinform weboldalán mostantól a balesetek és korlátozások adatlapján az esemény helyét jelölő ikonra kattintva az útüzemeltetőről is elérhető információ. Az egyes autópályák üzemeltetőit jelölő térkép ide kattintva érhető el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×