eur:
393.17
usd:
367.11
bux:
67030.11
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Angry Birds

Már csak néhány órája maradt hátra az Angry Birds játéknak

Csütörtöktől hiába keresik az Angry Birds első változatát a felhasználók az androidos alkalmazásboltban. Az Apple eszközökön is változás lesz.

A 2009-ben megjelent, eredeti Angry Birds játék az okostelefonok hajnalának meghatározó alkalmazása volt. Története azonban eddigi formájában véget ér – írja a hvg.hu.

A Rovio Classics: Angry Birds február 23-tól, csütörtöktől eltűnik az androidos Play Áruház kínálatából, az App Store-ban pedig Red's First Flight névre keresztelik át további felülvizsgálatig. Tehát nincs garancia arra, hogy a későbbiekben nem távolítják el az Apple alkalmazásboltjából is.

A GSMArena szerint akik viszont holnapig megvásárolják a játékot, azok a későbbiekben is hozzáférnek majd. A döntést a Rovio azzal magyarázza, hogy a játékot a többi Angry Birds-játékra gyakorolt hatása miatt törlik. Az eredeti játék még abban a korban jelent meg, amikor a felhasználók dönthettek, hogy ingyenesen letöltik a játékokat, de cserébe abban reklámok vannak, vagy egy egyszeri tranzakcióval megveszik annak reklámmentes változatát.

Napjainkra azonban már inkább az a jellemző, hogy az ingyenesen letölthető játékokban alkalmazáson belüli vásárlások (IAP, in app purchase) érhetőek el, különféle extra funkciókért – olykor szinte nem is lehet egyes játékokat teljesen kijátszani néhány ilyen vásárlás nélkül, vagy csak nehezen. Olyan játék már alig akad, amiért egyszer kell fizetni mobilon, utána pedig korlátozások és reklámok nélkül lehet használni.

Akik a későbbiekben is szeretnének játszani a Rovio Classics: Angry Birds játékkal, azok csütörtökig 499 forintért megvásárolhatják a Play Áruházból és az App Store-ból.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×