eur:
395
usd:
370.83
bux:
65362.97
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Elhunyt a legendás magyar rendőrnyomozó

Szerepe volt a nyolcvanas évek elején a bűnözés szervezetté válásának bizonyítására és felszámolására indult, Presztízs fedőnevet viselő akcióban is.

Életének 80. évében, december 6-án este elhunyt Tonhauser László nyugalmazott rendőrezredes - értesült az Index és a hvg.hu is.

A volt rendőrnyomozó korábban vizsgálta az olajmaffia és magas rangú politikusok kapcsolatát, a politika és a szervezett alvilág esetleges összefonódását is.

A legendás nyomozó a nyolcvanas években a Kék Fény című tévés bűnügyi magazin állandó szakértőjeként vált országosan ismertté. A rendszerváltozás utáni évtizedben a rendőrség szervezett bűnözés elleni szolgálatát vezette.

Az MTV Kék fény bűnügyi magazinja, balról az első Agárdi Tamás riporter, a második Dr. Horváth Ibolya bírónő, a harmadik Tonhauser László nyomozó, a jobb szélen Szabó László műsorvezető. (Fortepan/Rádió és Televízió Újság, Vörös Ilona)
Az MTV Kék fény bűnügyi magazinja 1980-ban. Balról az első Agárdi Tamás riporter, a második Horváth Ibolya bírónő, a harmadik Tonhauser László nyomozó, a jobb szélen Szabó László műsorvezető. (Fortepan/Rádió és Televízió Újság, Vörös Ilona)

1993. január 1-jével nevezték ki az Országos Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Szolgálat vezetőjének. Az egység 1996-ban integrálódott a Központi Bűnüldözési Igazgatóságba, amely két év múlva beleolvadt az ORFK Bűnügyi Főigazgatóságába. 1999 márciusában ezredesként nyugdíjazták.

Nyugállományba vonulása után jelent meg Nem kérek bocsánatot című könyve, amelyben a több mint három évtizedes rendőri pályafutása alatt összegyűjtött anyagokat tárta nyilvánosság elé.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×