INFORÁDIÓ
2023. január 31. kedd
Gerda, Marcella

rendőr

nyomozó

gyászhír

Elhunyt a legendás magyar rendőrnyomozó

Elhunyt a legendás magyar rendőrnyomozó

Infostart

Szerepe volt a nyolcvanas évek elején a bűnözés szervezetté válásának bizonyítására és felszámolására indult, Presztízs fedőnevet viselő akcióban is.

Életének 80. évében, december 6-án este elhunyt Tonhauser László nyugalmazott rendőrezredes - értesült az Index és a hvg.hu is.

A volt rendőrnyomozó korábban vizsgálta az olajmaffia és magas rangú politikusok kapcsolatát, a politika és a szervezett alvilág esetleges összefonódását is.

A legendás nyomozó a nyolcvanas években a Kék Fény című tévés bűnügyi magazin állandó szakértőjeként vált országosan ismertté. A rendszerváltozás utáni évtizedben a rendőrség szervezett bűnözés elleni szolgálatát vezette.

Az MTV Kék fény bűnügyi magazinja, balról az első Agárdi Tamás riporter, a második Dr. Horváth Ibolya bírónő, a harmadik Tonhauser László nyomozó, a jobb szélen Szabó László műsorvezető. (Fortepan/Rádió és Televízió Újság, Vörös Ilona)
Az MTV Kék fény bűnügyi magazinja 1980-ban. Balról az első Agárdi Tamás riporter, a második Horváth Ibolya bírónő, a harmadik Tonhauser László nyomozó, a jobb szélen Szabó László műsorvezető. (Fortepan/Rádió és Televízió Újság, Vörös Ilona)

1993. január 1-jével nevezték ki az Országos Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Szolgálat vezetőjének. Az egység 1996-ban integrálódott a Központi Bűnüldözési Igazgatóságba, amely két év múlva beleolvadt az ORFK Bűnügyi Főigazgatóságába. 1999 márciusában ezredesként nyugdíjazták.

Nyugállományba vonulása után jelent meg Nem kérek bocsánatot című könyve, amelyben a több mint három évtizedes rendőri pályafutása alatt összegyűjtött anyagokat tárta nyilvánosság elé.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018