eur:
393.38
usd:
367.83
bux:
66325.88
2024. április 24. szerda György
Hadházy Ákos független képviselő felszólal az ügyészség 2017. évi tevékenységéről szóló beszámoló vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. december 13-án.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Megérkezett a legfőbb ügyész válasza Hadházy Ákosnak: nem

A független országgyűlési képviselő az úgynevezett Microsoft-ügy nyomozását illetően érdeklődött ismételten október közepén.

Hadházy Ákos 2022. október 18-án kelt, Polt Péternek címzett írásbeli levelében felidézte, hogy a nyomozást 2019. augusztus 23-án rendelte el a Központi Nyomozó Főügyészség – az ő feljelentése alapján –, illetve hogy 2021. december 30-án arról tájékoztatta őt a legfőbb ügyész, hogy a nyomozás folyamatban van, gyanúsítotti kihallgatásra még nem került sor.

Hadházy Ákos most egyebek arról érdeklődött, hogy történt-e változás az ügyben, és hogy mikorra várható a nyomozati szakasz lezárása. Továbbá azt is, hogy történt-e bármilyen kényszerintézkedés a nyomozás során, és hogy reagáltak-e a jogsegélykérelemre a megkeresett külföldi hatóságok.

A politikus arra is rákérdezett, hogy az üggyel kapcsolatos OLAF egyeztetések milyen jellegűek voltak és milyen eredményekre jutottak?

Polt Péter, 2022. november 4-én kelt válaszlevelében közölte: a nyomozás felderítési szakaszban továbbra is folyamatban van, gyanúsítotti kihallgatásra nem került sor. A nyomozás során korábban végrehajtott kutatások és lefoglalások óta a Központi Nyomozó Főügyészség nem foginasított kényszerintézkedést ügy ügyben.

A legfőbb ügyész arra is kitért, hogy az Amerikai Egyesült Államok és az Ír Köztársaság igazságügyi hatóságai a hozzájuk intézett jogsegélykérelmekre válaszoltak, az általuk rendelkezésre bocsátott jelentős mennyiségű irat lefordítása folyamatban van. E dokumentumok értékelésének eredményétől függően lehet majd tervezni a további eljárási cselekményt.

Polt Péter azt is jelezte, hogy az OLAF az üggyel összefüggésben vizsgálatot folytatott, amelynek lezárás követően ajánlást tett a vizsgálat eredményeinek a folyamatban lévő büntetőeljárásban történő figyelembe vételére.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×