INFORÁDIÓ
2023. január 31. kedd
Gerda, Marcella

microsoft

korrupció

hadházy ákos

polt péter

Hadházy Ákos független képviselő felszólal az ügyészség 2017. évi tevékenységéről szóló beszámoló vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. december 13-án.

Megérkezett a legfőbb ügyész válasza Hadházy Ákosnak: nem

Infostart

A független országgyűlési képviselő az úgynevezett Microsoft-ügy nyomozását illetően érdeklődött ismételten október közepén.

Hadházy Ákos 2022. október 18-án kelt, Polt Péternek címzett írásbeli levelében felidézte, hogy a nyomozást 2019. augusztus 23-án rendelte el a Központi Nyomozó Főügyészség – az ő feljelentése alapján –, illetve hogy 2021. december 30-án arról tájékoztatta őt a legfőbb ügyész, hogy a nyomozás folyamatban van, gyanúsítotti kihallgatásra még nem került sor.

Hadházy Ákos most egyebek arról érdeklődött, hogy történt-e változás az ügyben, és hogy mikorra várható a nyomozati szakasz lezárása. Továbbá azt is, hogy történt-e bármilyen kényszerintézkedés a nyomozás során, és hogy reagáltak-e a jogsegélykérelemre a megkeresett külföldi hatóságok.

A politikus arra is rákérdezett, hogy az üggyel kapcsolatos OLAF egyeztetések milyen jellegűek voltak és milyen eredményekre jutottak?

Polt Péter, 2022. november 4-én kelt válaszlevelében közölte: a nyomozás felderítési szakaszban továbbra is folyamatban van, gyanúsítotti kihallgatásra nem került sor. A nyomozás során korábban végrehajtott kutatások és lefoglalások óta a Központi Nyomozó Főügyészség nem foginasított kényszerintézkedést ügy ügyben.

A legfőbb ügyész arra is kitért, hogy az Amerikai Egyesült Államok és az Ír Köztársaság igazságügyi hatóságai a hozzájuk intézett jogsegélykérelmekre válaszoltak, az általuk rendelkezésre bocsátott jelentős mennyiségű irat lefordítása folyamatban van. E dokumentumok értékelésének eredményétől függően lehet majd tervezni a további eljárási cselekményt.

Polt Péter azt is jelezte, hogy az OLAF az üggyel összefüggésben vizsgálatot folytatott, amelynek lezárás követően ajánlást tett a vizsgálat eredményeinek a folyamatban lévő büntetőeljárásban történő figyelembe vételére.

Nyitókép: MTI/Soós Lajos
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018