INFORÁDIÓ
2023. március 20. hétfő
Klaudia

márki-zay péter

mmm

kampánypénz

Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje sajtótájékoztatót tart, miután leadta szavazatát az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskolában kialakított szavazókörben 2022. április 3-án.

Márki-Zay Péter: van amerikai pénz a kölcseys tanároknak felajánlott egymillió forintban

Infostart

A Mindenki Magyarországa Mozgalom az amerikai támogatásból is segíti a polgári engedetlenség miatt elbocsátott pedagógusokat.

Van amerikai pénz a Mindenki Magyarországa Mozgalom által az elbocsátott kölcseys tanároknak felajánlott fejenként egymillió forintban – erről Márki-Zay Péter beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltje a nyár végén beszélt először az MMM Egyesült Államokból kapott pénzeiről, ami miatt több vizsgálat is indult. Most ismét szóba kerültek az amerikai pénzek, miután Hoppál Péter fideszes képviselő annak a véleményének adott hangot, hogy a hétvégi budapesti tüntetés résztvevői úgymond amerikai pénzből tiltakoztak. Márki-Zay Péter hangsúlyozta: a tüntetésben nincs amerikai pénz, ám arra a kérdésre, hogy az MMM által az állásukból a polgári engedetlenség miatt elbocsátott tanároknak felajánlott, fejenként 1-1 millió forintban van-e amerikai pénz, Márki-Zay Péter azt válaszolta, hogy van benne amerikai pénz, és gondolhatott erre Hoppál Péter.

Úgy fogalmazott: az MMM költségvetése olyan, mint egy kád, amibe belefolyt összesen 2,5 milliárd forint részben tagdíjakból, részben az Action for Democracy-tól kapott pénzből. Nehéz megmondani, hogy a tanároknak felajánlott pénzből mennyi melyik forrásból származott.

Kérdésre válaszolva Márki-Zay Péter elmondta: júniusban kaptak utoljára pénzt Amerikából, bár ő most is szeretne. Szerinte nem bűn Nyugatról pénzt elfogadni. Úgy fogalmazott: jogállamban, szabadságban akarnak élni, méltó, ha ezt támogatják Nyugatból is.

Nyitókép: MTI/Rosta Tibor
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018