eur:
394.35
usd:
371.52
bux:
66882.62
2024. április 16. kedd Csongor
Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje sajtótájékoztatót tart, miután leadta szavazatát az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskolában kialakított szavazókörben 2022. április 3-án.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Márki-Zay Péter: van amerikai pénz a kölcseys tanároknak felajánlott egymillió forintban

A Mindenki Magyarországa Mozgalom az amerikai támogatásból is segíti a polgári engedetlenség miatt elbocsátott pedagógusokat.

Van amerikai pénz a Mindenki Magyarországa Mozgalom által az elbocsátott kölcseys tanároknak felajánlott fejenként egymillió forintban – erről Márki-Zay Péter beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltje a nyár végén beszélt először az MMM Egyesült Államokból kapott pénzeiről, ami miatt több vizsgálat is indult. Most ismét szóba kerültek az amerikai pénzek, miután Hoppál Péter fideszes képviselő annak a véleményének adott hangot, hogy a hétvégi budapesti tüntetés résztvevői úgymond amerikai pénzből tiltakoztak. Márki-Zay Péter hangsúlyozta: a tüntetésben nincs amerikai pénz, ám arra a kérdésre, hogy az MMM által az állásukból a polgári engedetlenség miatt elbocsátott tanároknak felajánlott, fejenként 1-1 millió forintban van-e amerikai pénz, Márki-Zay Péter azt válaszolta, hogy van benne amerikai pénz, és gondolhatott erre Hoppál Péter.

Úgy fogalmazott: az MMM költségvetése olyan, mint egy kád, amibe belefolyt összesen 2,5 milliárd forint részben tagdíjakból, részben az Action for Democracy-tól kapott pénzből. Nehéz megmondani, hogy a tanároknak felajánlott pénzből mennyi melyik forrásból származott.

Kérdésre válaszolva Márki-Zay Péter elmondta: júniusban kaptak utoljára pénzt Amerikából, bár ő most is szeretne. Szerinte nem bűn Nyugatról pénzt elfogadni. Úgy fogalmazott: jogállamban, szabadságban akarnak élni, méltó, ha ezt támogatják Nyugatból is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Az Izrael elleni csapás oldhatja meg Ukrajna támogatásának kérdését – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Az Izrael elleni csapás oldhatja meg Ukrajna támogatásának kérdését – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Kijev közben elutasította azt az amerikai kérést, hogy ne támadjanak orosz olajfinomítókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×