eur:
393.88
usd:
364.83
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke megérkezik 16. évértékelő beszédének megtartására Budapesten, a Sofitel Hotelben 2020. február 9-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Gyurcsány Ferenc: "Volt idejük, hogy megöljenek, akarták, nem sikerült"

A volt miniszterelnök úgy gondolja, ha meg kellett fizetnie bármiért is, mostanra megtette.

Ha jól emlékszem 2001-ben én írtam Medgyessy Péter elhíresült szövegét: “Eddig, és ne tovább!” Igaz, helyénvaló szöveg volt akkor. Most a magam szövegét írom és mondom: eddig tartott, most tovább! – írja újabb szokatlan Facebook-posztjában Gyurcsány Ferenc.

A volt miniszterelnök szerint 2006 óta "innen és onnan" támadják "mindenfajta emberek: semmirekellők, középszerűek, képességesek, akarnokok, sértettek, feltörekvő tehetségesek, tehetségtelenek, politikai bűnözők és jó szándékú szerencsétlenek".

"Megtették. Volt idejük, hogy megöljenek. Akarták, nem sikerült. Eddig tartott. Ha kellett fizetnem bármiért is, mostanra megfizettem. Most viszont akkor elvégezzük dolgunkat" – írja a DK elnöke, és szerinte most az a dolguk, hogy egyértelmű választ adjanak arra "a történelmi, politikai rettenetre, ami Orbán Viktorhoz és a Fidesz nevű bűnszervezethez kötődik".

Gyurcsány Ferenc azt ígéri, hogy demokratikus, szabad európai Magyarországot teremtenek, és mindenki jöhet, de senkire nem várnak, „nincs egyrészt-másrészt”. A korábbi miniszterelnök leszögezte: a jobb országért való küzdelmet a Demokratikus Koalíció vezeti.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×