eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Már festik az újfajta budapesti parkolóhelyeket

Csak a helyiek parkolhatnak majd egyes útszakaszokon. Hamarosan újabb ilyen helyeket jelölnek ki.

A KRESZ-táblákat most aszfaltra festett jelekkel is kiegészítik Terézvárosban, ahol tavaly indult el az a projekt, amelyben csak a helyiek által használható parkolóhelyeket jelöltek ki. Ezekre este 6 és reggel 7 óra között csak a kerületi parkolási engedéllyel rendelkezők állhatnak be autójukkal.

Mint kerület honlapja megírta, Belső-Terézvárosban hétfőn, szeptember 12-én elkezdődött a kijelölt parkolóhelyeken a festési munka: az aszfaltra külön csíkozás kerül, a helyek közepére pedig a kerület logóját festik pirossal.

A parkolóhelyek mérete 5-5,5×2 méter.

A munkák a Káldy Gyula és a Paulay Ede utcák környékén indultak el, a lakókat előre értesítette az önkormányzat. Az első ütemben a Liszt Ferenc tér, Jókai utca, Lázár utca, Király utca és a Bajcsy-Zsilinszky út határolta területen 173 parkolóhelyet festenek fel.

A kizárólagos lakossági parkolás hamarosan elindul Külső-Terézvárosban is, itt is a táblák kihelyezésével kezdődik a folyamat.

A kerület teljesen átszabja a lakossági parkolás rendszerét. Szeptember 5-én kezdődött a fizetős parkolózónák átalakítása, valamint bevezettek már kedvezményes parkolóházi bérleteket is. Mindezektől azt remélik, hogy jelentősen enyhülhetnek a terézvárosiak parkolási gondjai.

(A nyitókép látványterv.)

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×