INFORÁDIÓ
2022. július 1. péntek
Annamária, Tihamér

omv

mol

olajpiac

kőolaj

olajszállítás

Egy dolgozó helyére teszi a töltőpisztolyt tankolás után egy OMV töltőállomáson a II. kerületi Szilágyi Erzsébet fasoron 2017. január 25-én.

Ismét megszólalt az OMV az üzemanyagkútjaival kapcsolatban

Infostart

A Mol és az OMV már egyeztet a további ellátásról.

Mint arról az Infostart is beszámolt, az osztrák OMV schwechati finomítóját az üzem leállásával járó rendszeres karbantartása után nem tudták időben újraindítani. A pénteki műszaki probléma következtében egy időre megszűnt Magyarország utolsó olajtermékimportja is, így egyedül a Mol feladata az ország teljes körű olajellátása (amely egyelőre importálhat szlovákiai leányvállalatától is).

Ausztriában hat napra már felszabadították a biztonsági készleteket, a hazai tartalékok használatáról a technológiai és ipari miniszter dönthet. Itthon a technológiai és ipari minisztérium hétfői közleménye szerint nincs itthon ellátási probléma, a lakosság ellátható az ország saját termeléséből és készleteiből, és tetemesek a biztonsági tartalékok is, de nem írt a lakosságon kívüli felhasználók – így a közúti fuvarozók, a buszok, a dízelmozdonyok vagy a dízeles mezőgazdasági és munkagépek – ellátásáról – emlékeztet a vg.hu.

A Mol ausztriai töltőállomásainak ellátásáról a Molnál nem kívántak nyilatkozni a VG-nek, ahogyan a hazai biztonsági készletek felszabadításának szükségességéről sem - a fenti információk alapján szerintük egyébként minden rendben van és lesz.

A portál információi szerint a Mol és az OMV már egyeztet a további ellátásról, ez egyébként kézenfekvő is. Mivel piaci vélemények szerint esélyes, hogy előbb-utóbb a Magyar Szénhidrogén-készletező Szövetség által tárolt tartalékból is fogunk használni, érdeklődtek a szövetségnél is, amely annyit jelzett, hogy a biztonsági kőolaj és kőolajtermékek felszabadítása az energiaügyekért felelős miniszter hatásköre.

A VG érdeklődött az OMV-nél, hogy tudni-e már, meddig esik ki az ellátásuk a műszaki hiba miatt.

Az osztrák társaság hosszabb javításra számít,

de pontos időtartamot egyelőre nem tudtak mondani.

Az OMV amellett, hogy saját hatáskörben dolgozik a probléma megoldásán, partnereivel is további megoldásokat keres a helyzet enyhítésére - közölték. "Mindezek az intézkedések a kész- és félkész termékeket érintik, és az ellátás biztonságának fenntartását szolgálják."

A társaság leszögezte továbbá, hogy nem tervezi a töltőállomások bezárását sem Magyarországon, sem más országokban, és mindent megtesz az ellátás fenntartása érdekében.

Magyarországi töltőállomásainak a nyugati országrészben lévő egységeit az OMV a schwechati finomítóból saját termékkel, a többit a Moltól vásárolt üzemanyaggal látja el.

Nyitókép: MTI Fotó: Mohai Balázs
A címlapról ajánljuk

Elhunyt Schlecht Csaba

A Simicska Lajoshoz kötődő korábbi gazdasági cégbirodalom fontos emberét, országos sajtóorgánumok...
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018