eur:
389.59
usd:
361.74
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Nyitókép: Facebook/Szijjártó Péter

Szijjártó Péter: a menekülteket megnövekedett nyomás esetén is el tudjuk látni

Meg kell akadályozni Magyarország belesodródását, belekavarodását ebbe a háborúba - hangsúlyozta.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a nemzetbiztonsági operatív törzs üléséről számolt be közösségi oldalán.

"A háborús cselekmények intenzitása nem csökken, folyamatosan a cselekmények Ukrajna területén. A diplomáciai erőfeszítések egyre erősebbek, de ezek eredménye még nem látszik" - mondta a tárcavezető.

Hozzátette: bíznak abban, hogy az orosz-ukrán egyeztetések valamilyen kézzel fogható eredményre vezetnek, de egyelőre ezen a területen sem látni előrelépést.

Mint mondta, a menekültek száma folyamatosan nő. Magyarországon készen állunk arra, hogy a menekülteket megnövekedett nyomás esetén is el tudjuk látni, számunkra szállást, munkalehetőséget bztosítunk - fejtette ki.

Szijjártó Péter megismételte, hogy Magyarország továbbra sem küld fegyvert és katonát a háborúba, és nem engedi a halált okozó fegyverek átszállítását az ország területén.

"Zajlanak a diplomáciai térben is viták, mi azonban sziklaszilárd módon kitartunk amellett, hogy nekünk az a feladatunk, az a kötelességünk, hogy Magyarország, a magyar emberek biztonságát garantáljuk, és ne engedjünk semmilyen provokációnak, ne engedjük beleprovokálni Magyarországot ebbe a háborúba. Meg kell akadályozni Magyarország belesodródását, belekavarodását ebbe a háborúba. A történelmi tapasztalatokat is ezt az álláspontot támasztják alá" - hangsúlyozta. A miniszter közölte azt is, a döntés mellett a kormány ki fog tartani, bármilyen nyomás is nehezedik rá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×