eur:
394.3
usd:
369.74
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Vitézy Dávid/Facebook

Déli körvasút: újabb mérföldkő a Duna-híd újjáépítésében – képek

Már csak kettő régi hídelemet szükséges elbontani – írja csütörtöki posztjában Vitézy Dávid.

A Déli összekötő vasúti Duna-híd átépítés alatt levő régi hídszerkezetének újabb elemét bontották el, illetve tették szerdán hajóra a kivitelező Duna Aszfalt Út- és Mélyépítő Kft. munkatársai. Így az ötből már csak kettő régi hídelemet szükséges elbontani – írja a Facebookon Vitézy Dávid.

Eközben zajlik Csepelen az új hídelemek gyártása: a helyszíni szerelés, illetve az új elemek beemelése a régi szerkezet teljes elbontását követően tavasszal kezdődik, és a tervek szerint ezen a hídon idén szeptemberben megindulhat a vonatforgalom – teszi hozzá a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója.

Egyebek mellett arra is emlékeztet, hogy a Déli összekötő másik két új hídján már jelenleg is közlekednek a vonatok: az újonnan megépült második hídszerkezetet tavaly adták át konzorciumi partnerükkel, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.-vel, az új, a most elbontott elemek helyére kerülő harmadik hídon pedig még idén közlekedhetnek a szerelvények.

A harmadik felszerkezet és az ezen levő új vasúti felépítmény elkészültével zárul le a beruházás és bővül három vágányossá a Déli összekötő vasúti Duna-híd. Az elbontott hídelemek egyikének utóhasznosításával épülhet gyalogos és kerékpáros híd a III. kerületben a Gróf Esterházy rakpart és az Óbudai-sziget között. A H-híd szomszédságában az új átkelőt így gazdaságosabban lehet megépíteni és a városképbe lehet illeszteni.

Vitézy Dávid/Facebook
Vitézy Dávid/Facebook

Vitézy Dávid a továbbiakban felidézi, hogy a nagyobb kapacitás a jelenleginél több elővárosi és távolsági, illetve tehervonat közlekedésére ad lehetőséget. Ehhez persze szükség van a teljes Déli körvasút, azaz a Népligettől Kelenföldig tartó szakasz bővítésére is, ahol szintén három, illetve helyenként négy vágány épül. A Déli körvasút megépítése a Keleti pályaudvar átadása óta a legnagyobb vasúti fejlesztés Budapesten, amely kormányzati beruházással, európai uniós támogatással, és szintén a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) és a NIF Zrt. együttműködésében valósul meg – emeli ki. Már megkötötte a NIF a kivitelezői szerződést, a munka 2023-ban kezdődhet Kelenföld és Ferencváros között, és a tervek szerint 2027-ben fejeződik be a Déli Körvasút építése.

Új vasútállomások

Mint olvasható, a körvasúton három teljesen új vasútállomás épül – Nádorkert, Közvágóhíd, Népliget –, és ezek adnak majd átszállási lehetőséget metróra, hévre, villamosra, illetve szolgálnak ki fontos célterületeket. A Nádorkert és a Közvágóhíd állomások építése 2023-ban, a Kelenföld-Ferencváros szakasz fejlesztésekor kezdődhet el, ehhez a beruházáshoz a kormány biztosította a szükséges európai uniós forrást. Budán az Infoparknál Nádorkert megálló szolgálja majd ki az egyetemvárost, a Lágymányosi lakótelepet és a Kopaszi-gátnál most épülő új városrész lakó- és irodaépületeit. Itt lehet majd átszállni az 1-es mellett a meghosszabbodó Budai Fonódó villamosra is, ami a BFK beruházásában készülhet el addigra. Pesten a Közvágóhíd állomás létesít közvetlen kapcsolatot a felszín alatt, egyesítve a Kálvin térig hosszabbítandó ráckevei (H6) és csepeli (H7) hév vonalakkal, ezek mellett itt az 1-es és 2-es villamosra lehet átszállni. A Népligetnél épülő állomásnál – ami egy külön projekt része – lehet majd átszállni az M3-as metróra és a 3-as villamosra. Az új állomások, ideértve Népligetet is, 2027-ben készülhetnek el. Szintén önálló projektként a beruházás részét képezi Ferencvárosban egy úgynevezett átemelő vágány építése, amely külön szintben keresztezi az állomás vágányait, így gyorsabbá és kiszámíthatóbbá teszi a Déli Körvasút forgalmát.

Vitézy Dávid/Facebook
Vitézy Dávid/Facebook

Vitézy Dávid hozzáteszi, hogy a Déli körvasút révén a vasút versenyképesebb lehet az agglomeráció és Budapest közötti közlekedésben, és jelentősebb lehet a szerepe a városon belüli forgalomban is. Kelenföld és Népliget között az elővárosi vonatok átlagosan 8-10 percenként közlekedhetnek, összekötve az érdi, a budaörsi és a környező budai agglomerációt, Kelenföldet, az újbudai egyetemvárost, a Soroksári út térségét és a Népligetet Kőbánya-Kispesttel, a jövőben a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérrel és a pesti agglomerációval. Ennek köszönhetően Budapest jelentős közúti forgalomtól mentesülhet – írja.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×