INFORÁDIÓ
2022. július 2. szombat
Ottó

városháza

budapest

karácsony gergely

prémium

fővárosi önkormányzat

Karácsony Gergely főpolgármester (b) és Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes a Fővárosi Érdekegyeztető Tanács (Főét) alakuló ülésén a Főpolgármesteri Hivatalban 2020. február 11-én. A háromoldalú érdekegyeztető fórumban öt szakszervezeti és öt munkáltatói szövetség, valamint a fővárosi önkormányzat képviselői foglalnak helyet.

Ellentétes nyilatkozatok érkeznek a Városházáról prémiumügyben

Újabb ellentmondásos helyzet alakult ki a Városháza feltételezett eladása körül. Sajtóhírek szerint a fővárosi önkormányzat tagadta a vagyonkezelő vezetőjének jutalmát, a főpolgármester a jutalomról beszélt, a helyettese pedig tagadta, hogy lett volna prémium év végén.

Ellentmondó nyilatkozatokat tettek a Fővárosi Önkormányzat vezetői a Városháza feltételezett eladása miatt középpontba került Barts J. Balázs, a fővárosi vagyonkezelő vezérigazgatójának év végi jutalmával kapcsolatban.

A Magyar Nemzet írt arról, hogy a főpolgármester mást mondott a városházi bizottság hétfői meghallgatásán, mint amit a Városháza állított később a lap megkeresésére.

Szerda délelőtt a napilapnak nyilatkozva a Főpolgármesteri Hivatal tagadta a vagyonkezelő jutalmazását, miközben Karácsony Gergely a Városháza feltételezett eladását vizsgáló bizottság hétfői ülésén Kovács Péter, a testület fideszes elnökének kérdésére azt mondta, hogy a vezérigazgató a hibája ellenére kaphatott jutalmat.

A Magyar Nemzet kitért arra is, hogy

a jutalmak kifizetését a főpolgármester engedélyezi és írja alá,

ezért Karácsony Gergelynek tudnia kell azt, hogy a vagyonkezelő vezetője kapott-e év végi bónuszt vagy sem.

Időközben Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes az InfoRádió kérdésre válaszolva azt mondta, 2021 végén nem kapott prémiumot Barts J. Balázs.

A lap hangsúlyozta, hogy

a hivatal január eleje óta a közérdekű adatigénylés ellenére nem válaszol arra, hogy év végén milyen összegben osztottak ki jutalmat a fővárosban.

Barts J. Balázs alig két hónappal ezelőtt írásbeli fegyelmit kapott a főpolgármestertől. A Városháza akkori közleménye szerint a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ vezérigazgatója súlyosan hibázott abban, hogy "az ingatlanpiaci befektető képviselői számára ismertette a korábbi döntés-előkészítő tanulmányának a Városháza értékesítésének lehetséges hosszú távú, 2030 utáni évekre szóló alternatíváit is bemutató részét". Ezt a hibát az sem menti, ha a vezérigazgató célja ezzel az volt, hogy a hasznosítási lehetőségekről minél több információt szerezzen a befektetői szándékkal érkezőktől.

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Kapcsolódó hang

A vagyonkezelő jutalma és az ellentmondó nyilatkozatok
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018